Gaziantepli Öğrenciler Türkiye Finalinde

Mentörlüğünü Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Gaziantep Kadın Girişimciler Kurulu üyelerinin oluşturduğu, GençBizz Liseler Arası Girişimcilik...

Mentörlüğünü Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Gaziantep Kadın Girişimciler Kurulu üyelerinin oluşturduğu, GençBizz Liseler Arası Girişimcilik Projesi’nde, Gaziantep Vehbi Dinçerler Fen Lisesi Abay Şirket Girişimi ve Hacı Sani Konukoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Pattik Şirket Girişimi finale kaldı.

Projede Türkiye genelinde 550’ye yakın girişim arasından jüri değerlendirmesi sonucu 35 şirket GençBizz Türkiye Finalisti olarak belirlendi.

Gaziantepli 2 firmadan birisinin Türkiye birincisi olarak Avrupa finallerine katılabilmesi için, @abaygencbizz27 ve @pattikgencbizz instagram adresleri takip edilerek destek verilebilecek.

GENÇBİZZ LİSELER ARASI GİRİŞİMCİLİK PROGRAMI

Genç Başarı Eğitim Vakfı tarafından gerçekleştirilen GençBizz Liseler Arası Girişimcilik Programı; 16- 18 yaş grubu lise öğrencilerinin, iş dünyası gönüllüleri mentörlüğünde ve öğretmenlerinin rehberliğinde; kendi küçük ölçekli şirketlerini sıfır sermaye ile kurdukları, okul sınırları içerisinde gerçek ürün / hizmet üreterek satış yaptıkları, yönettikleri, ulusal ve uluslararası fuarlara katıldıkları, program sonunda öğrenmeye dayalı bir ekonomik eğitim programıdır.

123 ülkede yaklaşık 50 yıldır uygulan program ile “Avrupa Birliği Hayat Boyu Öğrenme Programı” ve “Avrupa Birliği İşletmeler Genel Müdürlüğü”nce resmen tanınmış olup, yakın gelecekte sosyal-ekonomik hayata yön verecek olan gençler ile iş dünyası buluşturularak, gençlerin kişisel gelişimleri, yetkinlikleri ve istihdam edilebilirliklerinin artırılması hedefleniyor.

Ekonomi ve girişimcilik derslerini kapsayan ve öğrencilerin, sınıflarındaki eğitim müfredatını zenginleştirerek öğrencilerin kariyer arayışlarında olumlu davranışları destekleyen iş becerilerini öğrenmeleri amacıyla, yenilikçi düşünme tarzını benimsemeleri teşvik ediliyor. Bülten

22 May 2020 - 00:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Pusula Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Pusula Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Pusula Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Pusula Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.