Katılımcı yönetim

Gaziantep İnşaat Müteahhitleri Derneği (GAİMDER) 27 Mart’ta 18.Olağan Genel Kurulu’nu gerçekleştirecek

Gaziantep İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkan Adayı Bora Kanevetçi, 26-27 Mart’ta yapılacak olan kongre başkan seçilmeleri halinde laf değil, icraat üreteceklerini söyledi. Kanevetçi, katılımcılığı sağlamak için komisyonlar oluşturacaklarını belirterek, “Kuracağımız komisyonlarla meslek standartlarının geliştirilmesi için çalışacağız. Üyelerimiz arasındaki dayanışmayı artıracağız. Katılımcı yönetim, birlikte yönetim sloganı ile yola çıktık. İnşallah derneğimizde yeni dönemde hep birlikte büyük işlere imza atacağız. Sorunların çözümü noktasında çok aktif çalışmalarımız olacak” dedi.

Gaziantep İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkan Adayı Bora Kanevetçi ve yönetim kurulu adayları PUSULA’yı ziyaret projeleri hakkında açıklamalarda bulundu. Ziyarette müteahhitlerin sorunları masaya yatırılırken Kanevetçi, sorunların çözümü için aday olduklarını ve bu sorunları tüm sektör temsilcileri ile birlikte çözeceklerini dile getirdi. Kanevetçi, “Biz laftan ziyade icraat üretmek istiyoruz . Çözüm yollarını ekip halinde çok iyi biliyoruz” dedi.

Gaziantep İnşaat Müteahhitleri Derneği (GAİMDER)’in 27 Mart’ta 18.Olağan Genel Kurulu’nu gerçekleştirecek. Katılımcı Müteahhitler Çalışma Ekibi’nin başkan adayı Mimar Bora Kanevetçi oldu. GAİMDER’in 26-27 Mart’ta yapılacak olan kongresinde aday olduğunu açıklayan Bora Kanevetçi ve ekibi PUSULA’ya ziyarette bulunarak, izleyecekleri yol ve projeleri hakkında görüş alışverişinde bulundu. Kanevetçi, ürettikleri projelerle sektöre çözüm olacaklarını söyledi. Kanevetçi, “Katılımcılığı sağlayarak birlikte yöneteceğiz” dedi.

SEKTÖRDE BAZI ARKADAŞLARIN SORUNLARI VAR

Derneklerinin 1984 yılından bu yana faaliyette olduğunu ve çok saygın bir yere sahip olduğunu belirten Kanevetçi, “ Derneğimiz yıllardır kurumsal bir yapı ile çalışıyor. Derneğimiz 1984 yılında kuruldu. Amacımız kurumsallığı daha üst seviyeye taşıyıp, dernek ile üye arasındaki bağı biraz daha güçlendireceğiz. Bu işi birlikte yürütmeliyiz. Katılımcı ruhu olmadığı müddetçe istediğinizi yapamıyorsunuz. Sektörde bazı arkadaşların sorunları var. Yönetim olarak elimizi taşın altına koymaya talibiz. Ekibimiz kendisini ispatlamış. Sorunlara vakıf, sorunlara çözüm önerileri olan insanlardan oluşuyor. Hep beraber çözüm noktası arayacağız” diye konuştu.

HER ZAMAN İSTİŞAREDEN YANA OLACAĞIZ

Bürokraside yaşanan sıkıntıların ruhsatlandırma sürecinde ilgili makamlarla görüşerek, yönetmenlik bazında taleplerinin olacağının altını çizen Kanevetçi, şöyle konuştu: Uzayan süreçleri kısaltmak için elimizden geleni yapacağız. Her zaman istişareden yana olacağız. Altyapıya ilişkin komisyonlar kurmaya çalışıyoruz. Altyapı ile alakalı sorunların daha seri çözümü için adımlarımız olacak. Problemi olan üyelerimizin sorunlarını çözüp daha iyi bir hizmet için çalışacağız. Kamuda iş yapan müteahhit arkadaşların sorunlarıyla ilgili komisyon kuracağız. Özellikle yönetmelikle alakalı çalışma yapıp biraz katkı sağlamak istiyoruz. Bu yönde meslektaşlarımızın beklentisi var. Bu sorunun Ankara bazında çözülmesi gerekir. Zemin kattaki daireler için yüzde 30 denen bir hesap var. Yüzde 30 alanına girmeden sosyal alan olarak görünmesi için çalışmalarımız var. Bu çalışmamız devam ediyor. Bunun için ilgili kurumlarla görüş alış verişi yapılıyor. Kısmet olursa bu konuda vatandaşlarımıza bir rahatlık sağlayacağız.”

BU KONUYU SEÇİMDEN ÖNCE HALLETMEMİZ GEREKİYOR

Otopark yönetmenliğinin 7 seferdir ertelendiğini yeni yönetmenliğin ise 31 Mart’ta çıkacağını hatırlatan Kanevetçi, “Yeni otopark yönetmenliğinin var. 7 seferdir içerik bir türlü düzeltilmedi ama tamamında Gaziantep İnşaat Müteahhitleri Derneği’nin çok büyük katkısı var. Vatandaşlarımızı mağduriyetten kurtarma adına, hem de özellikle ilgili belediye başkanlarımız ve Gaziantep Ticaret Odası’nın çok büyük katkısı oldu. Bu sorun yine karşımıza çıktı. Şu ana da genel merkezimiz nezdinde görüşmeler sürüyor. Bakanlık ile yapılan taslak görüşmesinde vatandaşların çıkarları korumak için mücadele ediyoruz. Özellikle bahçelerin açık otopark olarak kullanılması konusunda girişimlerimiz var. Bu konuyu seçimden önce halletmemiz gerekiyor” dedi.

KOMİSYONLAR OLUŞTURACAĞIZ

Kanevetçi, katılımcılığı sağlamak için komisyonlar oluşturacaklarını dile getirdi. Kanevetçi, “Kuracağımız komisyonlarla meslek standartlarının geliştirilmesi için çalışacağız. Üyelerimiz arasındaki dayanışmayı artıracağız. Yerel Yatırımları İzleme Komisyonu, Yapı Malzemeleri Komisyonu, Alt Yapı Sorunları Komisyonu, İş Güvenliği ve İşçi Sağlığı Komisyonu, Kamu Müteahhitleri Komisyonu, Yasa ve Yönetmelikler Komisyonu, Sosyal Etkinlikler ve Dayanışma Komisyonu kuracağız. Katılımcı yönetim, birlikte yönetim sloganı ile yola çıktık. İnşallah derneğimizde yeni dönemde hep birlikte büyük işlere imza atacağız. Sorunların çözümü noktasında çok aktif çalışmalarımız olacak” ifadelerini kullandı.

BİZ SADECE KENT BAZINDA DEĞİL, TÜRKİYE GENELİNDE ÇOK ETKİNİZ

Başkan Adayı Kanevetçi, Gaziantep İnşaat Müteahhitleri Derneği’nin sadece Gaziantep2te değil, tüm Türkiye’de çok etkin bir dernek olduğunu söyledi. Kanevetçi, “ Gaziantep İnşaat Müteahhitleri Derneği kurulduğu yıldan beri memleketin en önemli STK’sıdır. Derneğimiz 1984 yılında kuruldu. Son yıllarda derneğimiz daha kurumsal ve ses getiren bir yapıya dönüştü. Mühendislik Altyapı ve Koordinasyon Merkezi’ne (AYKOME) tüm Türkiye içinde tek daimi üyesi Gaziantep İnşaat Müteahhitleri Derneği’dir. Diğer şehirlerde AYKOME’nin böyle bir üyesi yok. Gaziantep bu alanda bir iki gerçekleştirmiştir. Gaziantep İnşaat Müteahhitleri Derneği(GAİMDER) Türkiye genelinde de çok etkin ve söz sahibi. Türkiye’yi kapsayan çalışmalara imza atıyoruz. Müteahhitlerin yetkilendirilmesiyle alakalı çıkan yasada olan mağduriyetlere çözüm bularak sunan Gaziantep İnşaat Müteahhitleri Derneği’dir. (GAİMDER) bunlar çok ciddi konular. Kent ölçeğinde çözülmeyen sadece Ankara’da çözülen birçok konuda öncülük ettik. Bu konuda bize destek olan herkese teşekkür ederiz. İmar yönetmenliğini Ankara nezdinde çıkarmak çok önemliydi. Onu yaptık. Biz sadece kent bazında değil, Türkiye genelinde çok etkiniz” ifadelerini kullandı.

ORTAK PROJELERE İMZA ATIYORUZ

Dernek olarak Gaziantep’teki paydaşlarıyla her zaman iyi ilişkiler içinde olduklarını her zaman istişareden yana olduklarını vurgulayan Bora Kanevetçi, şunları ifade etti: “ Biz dernek olarak paydaşlarımızla da iyi ilişkiler içindeyiz. Büyükşehir, Şahinbey, Şehitkamil GTO ve diğer paydaşlarımız ile sürekli fikir alış verişi yaparız. Gaziantep’in daha yaşabilir bir il olması konusunda var gücümüzle birlik ve beraberlik için çalışıyoruz. Yeni yerlerin imara açılması, alt ve orta gelirli insanlarında konut sahibi olması noktasında çalışıyoruz. Ortak projelere imza atıyoruz.”

ŞU AN İÇİN İMARA AÇILAN BÖLGELER YETERLİ

Bora Kanevetçi, Gaziantep’te imarlı bölgelerin şu an için yeterli olduğunu ifade etti. Kanevetçi, “ Gaziantep’te son yıllarda çok imarlı bölge açıldı. Şu an için imara açılan bölgeler yeterli gibi görünüyor. Gaziantep hızlı büyüyen bir şehir. Şehir daha ne kadar büyüyecek onu ön göremiyoruz. Son 1 yılda Gaziantep’te alınan inşaat ruhsatı metre kar olarak 2,5 milyonu geçti. Bu çok büyük bir alan. Ne kadar alan açarsanız açın, belli bir süre sonra yetmiyor. Şu an Gaziantep’te 2,5 milyon yeni nüfusu barındıracak kadar yeni imarlı alan mevcut. Şehrin nüfusu şu an 2,5 milyon ama 2,5 milyon yeni nüfus için alan hazır. Genelde imara yeni açılan bölgeler şehir merkezine uzak bölgeler. Buralarda alt yapı ve yol şu an için yok. Onun için müteahhitlerin çoğunluğu alt yapı ve yolu olan bölgeleri seçiyor. Bundan dolayı fiyatlar arsa fiyatları artıyor. Şu an Yeşilkent , Bayramlı, Kurtuluş, Yamaçtepe, Kızılhisar bölgeleri var buralara ilerleyen günlerde yatırımlar yapılacaktır. Belediyeler şu an inşatçılara buralara yatırım noktasında çağrıda bulunuyor. İnşatçılar buralara yatırım yaparsa arsa fiyatları da biraz aşağıya doğru geriler. Kuzeyşehir’de TOKİ ve beleidyein dışında inşaat firmaları da yatırıma başladı” şeklinde konuştu.

BİZ LAFTAN ZİYADE İCRAAT ÜRETMEK İSTİYORUZ

GAİMDER’in 26-27 Mart’ta yapılacak olan kongresinde 2 adayın yarışacağını bu yarışın da demokrasi şöleni havasında geçeceğine inandığını ifade eden Kanevetçi, “ Deneğimizde daha önce 2 defa 2 adaylı kongre yaşandı. Bunlar demokrasinin gereği. Biz 2 adaylı kongreyi isteriz. Şu an karşımızda rakibimiz var. Bu sayının daha da çok olmasını da isteriz. Güzel bir yarış olmasını temenni ediyoruz. Rekabet her zaman başarı getirir. Kongrede kazanan Gaziantep olsun, kazanan derneğimiz olsun. Burada derneğin hafızasını koruyarak ilerlemek gerekiyor. Bizim aday yönetimde mevcut yönetimde yer almış 6-7 kişi var. Biz laftan ziyade icraat üretmek istiyoruz . Çözüm yollarlını ekip halinde çok iyi biliyoruz. Kent planları yapılırken, sosyal donatılarda planlanırsa iyi olur. Kent planlarında buna dikkat edilmesi gerekir. Sosyal donatılar varlıklı veya varlık kesime göre belirlenmemeli. Herkese eşit hizmet gitmeli. Böyle olursa kendiliğinden bazı sorunlar çözülecektir” dedi.

FADILOĞLU KİMSEYİ MAĞDUR ETMEDİ

Ziyarette İpekyolu Kentsel Dönüşüm Alanı ve Karşıyaka yeni imar revizyon planını hakkında önemli açıklamalarda bulunan GAİMDER Denetim Kurulu Adayı Hurşit Yıldırım, Şehitkamil Belediyesi’nin kamulaştırmada kimseyi mağdur etmediğini söyledi. Yıldırım, “ İpekyolu üzerindeki kentsel dönüşüm Metin Özkarslı döneminde başladı. 17 yıldır burada işler çok yavaş ilerliyor. Rıdvan Fadıloğlu burada hakkaniyetli bir şekilde kamulaştırma yaptı. Kimseyi incitmedi. Herkesi daire sahibi yapmak için çalıştı. Buradaki gecikme vatandaşı mağdur etmeme adına yaşandı. Şu an için kamulaştırma bitti diyebiliriz. Buraya özel sektör geliyor. Belediye bu projeden dolayı 500 milyon TL civarında borçlandı. Burası çok harika bir proje olacak. Projede ön taraflar ticari, arka taraf ise konut olacak. Burada müzeye ve ipek yoluna paralel bir yol daha olacak” diye konuştu.

KATILIMCILIĞI SAĞLAMAK İÇİN KOMİSYONLAR

GAİMDER Yönetim Kurulu Adayı Seyfettin Coşan da, katılımcılığı sağlamak için komisyonlar oluşturacaklarını dile getirdi. Coşan, “Komisyonların tamamını etkin çalıştırmak için genel sekretarya oluşturacağız. Hem üyelerin sorunlarını bire bir alıp yönetime iletecek. Yönetimin direktifleri doğrultusunda da komisyonları etkin bir şekilde çalıştıracak. İlgili idare ve birimlerle ilişkileri güçlendirecek. Tek amacımız derneğin kurumsal yapısını daha da güçlendirme. Etkin çalışmanın sonuçlarını bir dönem sonra dernekte çok farklı bir şekilde hissedeceğiz. Arsa fiyatlarının kullanıcılara doğru yansıması için bir iki yıldır dernek olarak çalışıyoruz. Hassas paylaşım için Gaziantep Büyükşehir Belediyesi çalışma yapıyor. Şahinbey ihale hazırlığında bu yaygınlaşırsa arsa maliyetleri düşecektir” dedi.

KENTSEL DÖNÜŞÜM ÖZEL SEKTÖR ELİYLE YAPILMALI

GAİMDER Yönetim Kurulu Adayı İsa Ensari de, “Kentsel dönüşüm özel sektör eliyle yapıldığı zaman hem merkezdeki atıl durumda olan niteliksiz binalar ortadan kalkmış olacak, hem de iş daha hızlı yapılacak. Bu anlamda kentin görseline katkı sağlanmış olacak. Hem de arsa fiyatlarına etki edecek. Altyapısı olan, imarı olan, yolu olan yere inşaat yaptığınız zaman merkezdeki arsa fiyatlarına olumlu yansıyacak. Buradaki proje esnaf içinde çok önemli. Projenin devamı 8 Şubat’a kadar gidiyor. Gaziantep marka şehir, ben Gaziantep’te konut fiyatlarının çok yüksek olduğunu düşünmüyorum. İstanbul’a göre çok ucuz. Gaziantep’in marka artarsa geliri de artar. Bu insanlara da yansıyacaktır. Belediyeler de şehre çok şey kattı. 20 yıl önce varoşlarda sosyal tesis yoktu, şimdi her mahallede sosyal tesis var. Yaşam kalitemiz artıyor” ifadelerini kullandı.

08 Mar 2021 - 00:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Pusula Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Pusula Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Pusula Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Pusula Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.