'Rusya Türkmenleri vuruyor'

Türkmen nüfusun yoğun olduğu bölgelerden Bayırbucak'ta Esed rejimine karşı savaşan Türkmen Komutan Ömer Abdullah, Rus uçaklarının Türkmen bölgelerini de vurduğunu söyledi.

Al Jazeera'ye konuşan Sultan Abdülhamit Tugayı Komutanı Ömer Abdullah, son 2 aydır Türkmen Dağı’ndaki rejim mevzilerine Rus zırhlıları yerleştirildiğini ve 50'den fazla Rus askerinin bölgede konuşlandığını savundu. googletag.cmd.push(function() { googletag.display('Gad-76'); });

Abdullah, telsiz konuşmalarından bölgeye 50'den fazla asker ve 16 tankla birlikte Rus havan topları ile birlikte uzun menzilli füzelerin de Türkmen Dağı cephesine yerleştirildiğini öğrendiklerini söyledi.

‘Büyük bir saldırı hazırlığındalar’

Ömer Abdullah şöyle konuştu:

“Avanlı, 45 Tepesi ve Kesep mevzilerine şu an Ruslar tarafından Baas Rejimine destek amacı ile gönderilen silahlar yerleştirildi. Yeni gelen silahlar rejimin isabet yüzdesini etkileyen önemli bir faktör oldu. Rejimin 4 yıldır sürekli top ve füzelerle vurmak istediği noktalar yeni dönemde isabet almaya başladı.

Etki gücü, menzili ve tahribat yüzdesi açısından son 2 aydır düşman saflarında yaşanan değişimi çok net görebiliyoruz. Herhangi bir ilerleme kaydedemediler ancak büyük bir saldırı hazırlığı yaptıklarını gözlemleyebiliyoruz.”

‘14 sivil can kaybı’

Türkmen komutan, bir gün önce Rus uçakları tarafından vurulan bölgeler arasında Humus kırsalındaki Türkmen yerleşim birimlerinden Zafarana ve Telbise kasabalarının da yer aldığını söyledi. Kendilerine ulaşan bilgiye göre saldırılarda 14 sivil hayatını kaybetti.

Abdullah, “Daha önce bu cepheye Hizbullah milisleri, Afgan Şiilerden oluşan Liva Zülfikar militanları getirildi. Şu an da Rusların bölgeye sevk edilmesinden herhangi bir endişe duymuyoruz' dedi.

Muhalif Komutan Abdullah, "Savaşın başından beri böyle ağır bombardıman görmedik" derken, Türkmen Meclisi Başkanı Mustafa, Rus uçaklarının da bombardımana katıldığını söyledi.

Muhalif Komutan Abdullah, "Savaşın başından beri böyle ağır bombardıman görmedik" derken, Türkmen Meclisi Başkanı Mustafa, Rus uçaklarının da bombardımana katıldığını söyledi.

03 Eki 2015 - 00:00 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Pusula Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Pusula Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Pusula Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Pusula Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.