Sınırda şiddetli çatışma başladı!

Son günlerde sessizliğin hakim olduğu Kilis sınır kesiminde, IŞİD ile muhalif gruplar arasında çatışmalar yeniden başladı.

Son günlerde sessizliğin hakim olduğu Kilis sınır kesiminde, IŞİD ile muhalif gruplar arasında çatışmalar yeniden başladı. Kilis'in Yavuzlu Köyü'nün karşısındaki Suriye'nin Azez ilçesinin Düden ve Karamezra köylerinde IŞİD militanları ile muhaliflerin oluşturduğu Fetih Ordusu arasında dün gece saatlerinden itibaren çatışmalar başladı. Sabahtan itibaren zaman zaman şiddetlenen çatışmalar sırasında kullanılan silah ve patlama sesleri, Türkiye tarafından da duyuldu. SINIRDA MAYIN TEMİZLİĞİ SÜRÜYOR Çatışmaların sürdüğü bölgede duvar yapımı için sınır hattındaki mayınların temizliği de devam ediyor. Askerlerin korumasındaki birlikler mayın temizleme aracı ile duvar örülecek sınır hattındaki mayınları temizlemeyi sürdürüyor. Mayın temizliği sırasında Suriye tarafından herhangi bir saldırı olmaması için askerlerin teyakkuz halinde olduğu, bölgedeki hakim tepelerde de zırhlı araçların konuşlandırıldığı görüldü. RUS UÇAKLARI YİNE VURDU Öte yandan Rus savaş uçakları Türkiye sınırına uzak noktalardaki Azez'in köylerini öğle saatlerinde yeniden hedef aldı. Uçakların hedef aldığı noktalardaki patlama sesleri Türkiye tarafından da duyuldu.

10 Şub 2016 - 00:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Pusula Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Pusula Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Pusula Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Pusula Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.