ABD'nin ardından Almanya da S-400'lerden rahatsız oldu

Almanya Hükümet Sözcüsü Vekili Ulrike Demmer, Türkiye'nin Rusya'dan aldığı S-400'lere ilişkin yaptığı açıklamada "Alman hükümeti, kararın bir kez daha...

Almanya Hükümet Sözcüsü Vekili Ulrike Demmer, Türkiye'nin Rusya'dan aldığı S-400'lere ilişkin yaptığı açıklamada "Alman hükümeti, kararın bir kez daha gözden geçirmesinden memnuniyet duyacaktır" dedi.

Alman hükümeti, Rus S-400 füze savunma sistemlerinin alımı konusunda Türkiye'yi çağrı yaptı. Almanya Hükümet Sözcüsü Vekili Ulrike Demmer, "Alman hükümeti, Türkiye'nin kararını transatlantik ittifaktaki konumu çerçevesinde bir kez daha gözden geçirmesinden memnuniyet duyacaktır" diye konuştu.

Türkiye, ABD'nin tehditlerine rağmen Rusya'dan S-400 savunma sistemini satın aldı. 2 ay içerisinde teslim edilecek S-400'lerden ABD'nin ardından Almanya'da rahatsız oldu.

ABD'NİN YAPTIRIM TEHDİDİNİ HATIRLATTI

Ulrike Demmer, Rusya ile Türkiye arasında imzalanan S-400 anlaşmasının NATO içinde de "sürekli ve hararetli bir şekilde tartışılan bir konu" olduğunu belirterek, ayrıca Rus silah sistemlerinin ithal edilmesinin Türkiye'ye yönelik Amerikan yaptırımlarını devreye sokabileceğini hatırlattı. Demmer, "Bu da ne Türkiye'nin ne de NATO'nun çıkarına olabilir" diye konuştu.

15 Haz 2019 - 00:00 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Pusula Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Pusula Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Pusula Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Pusula Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.