Acılı kıskançlık

12-15 Eylül tarihlerinde düzenlenen GastroAntep Festivali Kahramanmaraş ve Şanlıurfa’da kıskançlığa neden oldu

Acılı kıskançlık
Acılı kıskançlık
Haber albümü için resme tıklayın

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in sosyal medya hesabından Nurdağı’nda biber hasadının ardından “Şifa kaynağı Gaziantep biberi” paylaşımı her iki ilde de ‘acı’ etkisi yarattı. Hem Kahramanmaraş “hem de Şanlıurfa medyası Maraş Biberi” ve ‘isot’ çıkışı ile hasadı yapılan biberin kendi şehirlerine ait olduğunu savunarak kafaları karıştırdı.

Gaziantep Valiliği koordinasyonunda, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep’i Geliştirme Vakfı’nın (GAGEV) işbirliğinde, Dünya’nın en önemli gastronomi merkezlerinden biri olma hedefiyle düzenlenen Uluslararası Gaziantep Gastronomi Festivali (GastroANTEP)’nin ikincisi bitti ama yankıları hala sürüyor.

KOMŞUDA FESTİVAL KISKANÇLIĞI

12-15 Eylül tarihlerinde düzenlenen ve 1 milyon ziyaretçiyi ağırlayan festival, komşu illerde de kıskançlık etkisi yarattı. Komşu iller Şanlıurfa ve Kahramanmaraş medyası Fatma Şahin’in Nurdağı’ndan hasadı yapılan biberler üzerinden Şahin’i eleştirdi.

HER İKİ İLDEN DE FARKLI YORUM

Hatırlanacağı üzere GastroAntep Festivali Nurdağı’nda biber hasadıyla başlamıştı. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de hasadın ardından sosyal medya hesabından yaptığı “Çiftçilerimizin alın teri ve emeği sofralarımızda lezzete dönüşüyor. Şifa kaynağı Gaziantep biberi” paylaşım Kahramanmaraş ve Şanlıurfa’da kafa karıştıracak şekilde yorumlandı.

Kahramanmaraş medyası: MARAŞ BİBERİ

Fatma Şahin’in bu paylaşımın üzerinden günler geçti fakat etkisi hala sürüyor. Kahramanmaraş medyası “Şifa kaynağı Gaziantep biberi” sözleri üzerinden hasadı yapılan biberin Kahramanmaraş’ın tescilli “Maraş Biberi” olduğunu savundu.

ŞANLIURFA MEDYASI: İSOT

Şanlıurfa medyası ise Fatma Şahin’in sözünü ettiği biberin şehrin vazgeçilmezleri arasında yer alan ‘isot” olduğunu iddia etti. Her iki şehrin de yerel medyasının Nurdağı’nda hasadı yapılan Gaziantep biberinin kendi illerine ait olduğunu savunması kafaları karıştırdı.

BİBER GAZİANTEP’İN DEĞİLSE KİMİN?

Kafaları karıştıran Şanlıurfa ve Kahramanmaraş medyasının Gaziantep biberine sahip çıkma çabaları “Bu biber Gaziantep’in değilse kimin?” sorusunu akıllara getirdi.

18 Eyl 2019 - 00:00 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Pusula Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Pusula Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Pusula Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Pusula Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

02

Seyithan - Tesciline bak da haber yap sözde habercisiniz ya o fotoğraf çektirdiği biber 2001 yılında tescillenmiş üründür

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Eylül 00:00
01

Ahmet Hakan - Okuyucusu gaziantep sınırlarına çıkmayan sitenin, coğrafi işareti tescilli bir şekilde Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odasına ait olmasına rağmen, biberle alakalı bu denli bilinçsizce ve ahlaksızca haber yapmasının hiçbir şekilde açıklaması olamaz.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Eylül 00:00