Ahilik Esnaf Bakanlığı’nın oluşması ile mümkündür

Gaziantep Mahrukatçılar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Müslüm Keklik, Ahilik Haftası dolayısıyla bir mesaj yayınlayarak esnafların beklentilerine dikkat çekti

Gaziantep Mahrukatçılar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Müslüm Keklik, Ahilik Haftası dolayısıyla bir mesaj yayınlayarak esnafların beklentilerine dikkat çekti. Başkan Keklik, “Esnafı temsil edecek olan Ticaret Bakanlığı değil, oluşturulması gereken Esnaf ve Sanatkarlar Bakanlığı olmalıdır. Meslek odaları da yeni açılması düşünülen esnaflar için yol gösterici sivil toplum örgütleri olmalıdır” dedi.

KARAR MERCİLERİ MESLEK ODALARI OLMALI

Ahilik kültürü hakkında bilgi vererek ayna güzergahlarda açılan aynı meslek gurubunu icra eden esnafların sorununa değinen Keklik, “Tüm Türkiye’de ve Gazişehrimizde ahilik haftası kutlaması yapılmıştır. Ahi Evran deyimiyle ahi yani esnaf, eline gözüne diline ve vicdanına hakim olandır. Bu anlamda bir mahallede bir iş yeri açılacak ise önce ilgili meslek odasının o mahallede o iş yerine ihtiyaç olup olmadığını kontrol edip onay verdikten sonra maliye kaydı ve belediye iş yeri açma ruhsatı verilmesi gerekir. Yapılacak bu uygulama dip dibe açılan aynı meslek kolları arasındaki haksız rekabeti önlediği gibi halkın sağlığını ve ahlakını bozan kalite ve kilogram hırsızlığının da önüne geçecektir. Böylelikle her esnafta para kazanır” diye konuştu.

ESNAF VE SANATKARLAR BAKANLIĞI’NIN OLUŞTURULMASI GEREKİYOR

Türkiye’de her yıl kutlanan Ahilik Haftası’nın Ahilik Günü’ne dönüştürülmesi gerektiğini söyleyerek esnafın doğrudan Esnaf ve Sanatkarlar Bakanlığı oluşturulup ilgili bakanlığa bağlanması gerektiğini söyleyen Keklik, “Ahilik haftasını ahilik gününe dönüştürmenin yolu acilen esnafın Ticaret Bakanlığı tarafından deyil kurulacak olan Esnaf ve Sanatkar Bakanlığı tarafından yapılandırılmasıdır. Bu uygulama dürüst esnafın ve devletimizin yararına olacaktır” ifadelerine yer verdi.

AHİLİK SENEDE BİR HAFTA ETKİNLİKLER DÜZENLEMEK DEĞİLDİR

Türkiye’de uygulanan Ahilik Kültürü’nün yalnızca senede bir hafta ve etkinlikler şeklinde gerçekleştiğini söyleyerek uygulamanın eksikliğinden bahseden Keklik, “Ahi Evran kültürü ve işleyişi Türkiye’de değil Almanya Hollanda ve İsviçre de de uygulanmaktadır. Bizde sadece senede bir hafta etkinlikler düzenleyerek bu etkinliklere çok büyük para harcamaktayız böyle bir ahilik esnaf için de ülkemiz için de verimli olmaz. İsteğimiz esnafın yanında olacak esnafa destek olacak ve esnaflık kültürünü yaşatacak bir sistemin hayata geçirilmesidir” dedi.

EMEGİ GEÇEN HERKESİ GÖNÜLDEN KUTLUYORUZ

Ahilik Haftası etkinliklerinden dolayı emeği geçen İl Ticaret Müdürlüğü ve Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği’ne teşekkürlerini Sunan Keklik, “Ahilik Haftası dolayısıyla esnafının yanında yer alan Başta Ticaret İl Müdürlüğümüz olmak üzere Gaziantep Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanımız Ömer Küsbeoğlu’na da teşekkür ederiz. Unutulmamalıdır ki esnaf kazanırsa ülkemiz kazanacaktır” ifadelerinde bulundu.Bülten

16 Eyl 2019 - 00:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Pusula Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Pusula Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Pusula Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Pusula Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.