AK Parti İl Başkanı Dündar, Süryanilerle bir araya geldi

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Mardin İl Başkanı Mehmet Ali Dündar, Avrupa’nın çeşitli yerlerinden Mardin’in Midyat ilçesinin Yemişli köyünde toplanan 100’e yakın Süryani vatandaşla bir araya geldi.

AK Parti Mardin İl Başkanı Mehmet Ali Dündar, partililerden oluşan bir heyetle Avusturya, Almanya, Belçika, Avusturalya ve Hollanda gibi Avrupa’nın çeşitli yerlerinden Mardin’in Midyat ilçesinin Yemişli köyünde toplanan 100’e yakın Süryani vatandaşla bir araya geldi. Avrupa’nın değişik ülkelerinden gelen Süryani vatandaşlarımızla bir araya geldiklerini dile getiren AK Parti Mardin İl Başkanı Mehmet Ali Dündar, “Gurbetçi vatandaşlarımızla bir araya gelerek onların gözüyle günümüz Türkiye’sini konuşmak farklı fikir zenginliklerine sahip olmamızı sağladı. Süryani vatandaşlarımızla dünya gündeminin yanında Türkiye gündemini farklı farklı açılardan konuştuk, tartıştık. Bizlere sordukları her soruya yanıt vermeye çalıştık. Özellikle dünya üzerinde aşırı derecede ırkçı, etnik-dini ayrıştırmaları yapan ve kendini medeni olarak tanıtan ülkelere kıyasla, AK Parti’nin ve hükümetlerimizin, kendi topraklarında yaşayan kim olursa olsun ihanet etmediği sürece her insana karşı insan olduğu için her türlü fikir ve yaşantı tarzını saygıyla karşıladığını dile getirerek koruduğunu belirttik. Türkiye’de hiçbir etnik grup ile diğer gruplar arasında ya da bir din ile diğer dinler arasında ayırım yapılmaz. Bunun böyle bilinmesi gerektiğini izah ettik. Süryani vatandaşlarımıza yönelik her türlü talepler AK Parti hükümetleri tarafından mutlaka değerlendirilmeye alındığını ve ihtiyaç duydukları her alanda kendilerinin yanında olduğumuzu kendilerine ilettik. Kendilerinden sadece şunu talep ettik; AK Parti hükümetlerimizin yapmış olduğu politikaları birilerinin algılar oluşturarak farklı yerlere çekip ülkemizin konumunu küçültmeye çalışanlara karşı seslerini yüksek tutmalarını ve onlara karşı her zaman dik bir duruş sergilemelerini istedik” diye konuştu.

30 Ağu 2017 - 00:00 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Pusula Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Pusula Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Pusula Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Pusula Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.