Akşener’in finansmanı için 10 kişilik heyet

FETÖ’nün, Akşener’i MHP’nin başına getirip partiyi ele geçirmek için yaptığı operasyonun finansman ayağını işadamı İ.K.’nın başında bulunduğu 10 kişilik heyetin yürüttüğü belirtildi

FETÖ’nün, Akşener’i MHP’nin başına getirip partiyi ele geçirmek için yaptığı operasyonun finansman ayağını işadamı İ.K.’nın başında bulunduğu 10 kişilik heyetin yürüttüğü belirtildi ADTECH.config.placements[5319045] = { sizeid: 170, params: { alias: '', target: '_blank' }}; ADTECH.enqueueAd(5319045); Türk siyasetini yeniden dizayn etmek için Meral Akşener'i MHP genel başkanı yapmak ve partiyi ele geçirmek için tezgâhlanan oyunları deşifre eden SABAH, her gün yeni bulgulara ulaşıyor. MHP çevrelerinden sızan bilgilere göre, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ve bazı gruplar, Akşener'e destek için güçlerini birleştirdi. Kirli organizasyon için 10 kişilik işadamı heyeti kuruldu, başında da ünlü işadamı İ.K. bulunuyor. MERAL AKŞENER VE YOLDA BIRAKTIĞI LİDERLERAİLENİN YAKIN DOSTU FETÖ'nün sözcülüğünü yapan Cumhuriyet gazetesinin resmi ortaklarından biri olan İ.K.'nin adı eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın siyasetten bertaraf edilmesi için kurulan kaset komplosunda geçmişti. İşadamı İ.K.'nın, kaset internete düşmeden üç ay önce Baykal'ı ziyaret ederek CHP üst düzey yöneticileri Önder Sav, Mustafa Özyürek ve Onur Öymen'i kurultayda parti yönetiminden uzaklaştırmasını istediği biliniyor. CHP Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş, İ.K.'nın, Baykal'dan 'ret' yanıtı almasının ardından kaset skandalıyla CHP yönetiminin yeniden dizayn edildiğini açıklamıştı. FETÖ tarafından telefonları dinlenen bir işadamı olarak da gündeme gelen İ.K.'nin, MHP operasyonunda FETÖ ile birlikte hareket etmesinin, bu dinlemelerle bir ilgisi olup olmadığı merak ediliyor. İ.K. aynı zamanda, Galatasaray başkanları Faruk Süren ve Adnan Polat'ı görevden aldıran isim olarak da biliniyor. Akşener'in oğlunun nikâh şahidi olacak kadar aileye yakın olan İ.K.'nin, Bengü Türk TV'yi satın almak için girişimlerde bulunduğu da iddia edilmişti. İ.K.'ye destek verenlerden birinin de İstanbul'daki ünlü bir oteli bulunan H.A. olduğu iddia edildi.MHP KULİSLERİNİ KARIŞTIRAN İDDİA Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi'nin olağanüstü kurultay toplanması için kayyum kararı vermesinin ardından hareketlenen MHP kulisleri, paralel yapının partiye sızma iddialarıyla çalkalanıyor. Türkiye'yi il il gezen Meral Akşener'in finans kaynağı olarak gösterilen Adnan Osman Güldaş ismiyle ilgili detay araştırması yapılıyor. Aktüel Tekstil Şirketi'nin sahibi Güldaş'ın, Bank Asya'nın 2010 faaliyet raporunda imtiyazlı ortaklar arasında olduğuna dikkat çekiliyor. Güldaş'ın, Paralel Yapı ile ilişki ağının canlılığını koruduğu öne sürülüyor. MHP'de, muhalif isimlerden Koray Aydın'a da işadamı İlhami Suaydın'ın finans desteği sağladığı iddia ediliyor.

29 Nis 2016 - 00:00 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Pusula Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Pusula Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Pusula Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Pusula Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.