Alkışlar Şehitkamil’e

Şehitkamil Belediyesi bünyesinde dar gelirli ailelere hizmet vermek amacıyla kurulan Gıda Bankası, binlerce ailenin yüzünü güldürüyor. Gıda Bankası, dar gelirli ailelere; gıda, kıyafet, yakacak, ayakkabı, temizlik malzemesi, glutensiz un ve makarna gibi y

Şehitkamil Belediyesi bünyesinde dar gelirli ailelere hizmet vermek amacıyla kurulan Gıda Bankası, binlerce ailenin yüzünü güldürüyor. Gıda Bankası, dar gelirli ailelere; gıda, kıyafet, yakacak, ayakkabı, temizlik malzemesi, glutensiz un ve makarna gibi yardımlar yapıyor. Yardım alan aileler, büyük mutluluk yaşıyor.

ŞEHİTKAMİL, DAR GELİRLİ AİLELERE UMUT OLUYOR

Şehitkamil Belediyesi tarafından dar gelirli ailelerin ihtiyaçlarının karşılaması amacıyla kurulan Gıda Bankası; sistemli çalışması, güvenilir veri tabanıyla gerçek ihtiyaç sahiplerine yardım etmeye devam ediyor. Şehitkamil Belediyesi Gıda Bankası’ndan; tekerlekli sandalye, beyaz eşya, mobilya, yakacak, halı, gıda, kıyafet, ayakkabı, temizlik malzemesi gibi yardımlar alan dar gelirli ailelerin yüzü gülüyor.

ÇÖLYAK HASTALARINA GLUTENSİZ UN VE MAKARNA YARDIMI

Her 3 ayda bir çölyak hastaları için glutensiz un dağıtımı yapan Şehitkamil Belediyesi, son olarak Eylül ayı içerisinde tespit edilen 278 çölyak hastasına 9 kilodan oluşan glütensiz un ve 2 paketten oluşan glütensiz makarna dağıtımı gerçekleştirdi. Sabahın erken saatlerinde Şehitkamil Belediyesi Gıda Bankası’na gelen aileler, sırasıyla yardım kolilerini aldı. Yardımları aldıkları için mutlu olduklarını dile getiren hastalar ve hasta yakınları, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ve ekibine teşekkür etti.

BAYRAMLIKLAR MUTLU ETTİ

Şehitkamil Belediyesi bünyesindeki Gıda Bankası’na gelen dar gelirli aileler, hem kendileri hem de çocukları için bayramlık kıyafet beğendi. Kurban Bayramı öncesi dağıtımı yapılan yardımlar, binlerce çocuğun yüzünü güldürdü. Aileler, kendilerine ve çocuklarına ceket, pantolon, gömlek, tişört, etek, ayakkabı gibi malzemelerden oluşan kıyafet beğendi. Mutlulukları yüzlerine yansıyan çocuklar, bayramda giymek üzere beğenmiş oldukları elbiseleri ve ayakkabıları tek tek üzerlerinde denedi. Aileler, hayırsever vatandaşlar tarafından gönderilen az kullanılmış elbiselerinden de diledikleri kadar kendileri ve çocukları için seçti. Bunun yanı sıra ailelere temizlik malzemesi de hediye edildi. Gıda Bankası’nda yapılan yardımlar çerçevesinde toplam 7 bin 500 kişiye Kurban Bayramı öncesi bayramlık kıyafetleri teslim edildi.

KIŞLIK YAKACAK ODUNLAR ŞEHİTKAMİL’DEN

Şehitkamil Belediyesi, dar gelirli ailelerin kış aylarında yakacaklarını temin etme noktasında örnek bir çalışma gerçekleştiriyor. Şehitkamil ilçesi sınırları içinde yer alan yeşillik alanlar, yol kenarları, park ve bahçelerde budaması yapılan ağaçlardan elde edilen odunlar, kış aylarına girmeden dağıtılmaya başlanacak. Şehitkamil Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne ait fidanlık alanında dar gelirli ailelere verilmek üzere biriktirilen odunlar, burada titizlikle çalışan işçiler tarafından hızar makinesiyle küçültülerek depoda istifleniyor. Daha sonra 50’şer kilogram halinde çuvallara doldurulan odunlar, Şehitkamil Gıda Bankası tarafından belirlenen dar gelirli ailelerin evlerine araçlarla teslim ediliyor. Her yıl düzenli olarak Şehitkamil Belediyesi tarafından dağıtılan odunlarını teslim alan aileler, kışı sıkıntısız geçiriyor. Yardımların bu sene de binlerce aileye ulaştırılması hedefleniyor.

25 Eki 2016 - 00:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Pusula Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Pusula Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Pusula Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Pusula Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.