ARI İZMİR’E…

Ak Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar’ın Mahmut Yalçın Arı’nın Gaziantep Cumhuriyet Başsavcısı olarak atanmasının ardından yaptığı “O atama durdurulmazsa, paralelle mücadelede ben artık yokum” resti, karşılık buldu.

Mahmut Yalçın Arı, düz savcı olarak İzmir’e atandı.

Geçmiş yıllarda Gaziantep Adliyesi’nde Cumhuriyet Savcısı olarak görev yapan Mahmut Yalçın Arı, 17-25 Aralık operasyonlarının ardından, paralel yapıyla mücadele kapsamında Diyarbakır’a Cumhuriyet Başsavcı Vekili olarak gönderilmişti. 1.5 yıl önce Diyarbakır’a gönderilen Arı, geçtiğimiz günlerde açıklanan HSYK yaz kararnamesi ile yeniden Gaziantep’e, hem de Cumhuriyet Başsavcı Vekili olarak atanmıştı…

TAYYAR REST ÇEKTİ

Mahmut Yalçın Arı’nın Gaziantep’e Cumhuriyet Başsavcı Vekili olarak atanmasına, Ak Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, çok sert tepki göstermiş ve rest çekmişti. Beyaz TV’de Son Söz programında şok açıklamalar yapan Tayyar, Arı’nın Gaziantep’te gerçekleştirilen operasyonlarda etkin olan savcılardan birisi olduğunu iddia etmişti. Paralel yapı ile mücadelenin yetersizliğinden şikayet eden Tayyar, “Gaziantep’ten Diyarbakır’a giden Mahmut Yalçın Arı, başsavcı vekili olarak Gaziantep’e geliyorsa, kimse bana paralel ile mücadele ediyoruz demesin. Eğer, bu atama durdurulmazsa, ben bundan sonra paralel ile mücadelede yokum. Bu uğurda tek bir kelime bile etmem. Bu atamayı kimse bana dayatamaz, kabul etmiyorum” diyerek rest çekmişti.

İZMİR’E ATANDI…

HSYK, hakim ve savcı kararnamelerinin ardından, yapılan atamalara şikayetleri sunuca bağladı. Yapılan atamalarla ilgili HSYK’y a 16 Haziran’a kadar itirazların gerçeklemesinin ardından, HSYK itirazların sonucunu belirledi. Değerlendirilen itirazların sonucuna göre, Gaziantep Cumhuriyet Başsavcı Vekilliğine atanmasının ardından Tayyar’ın büyük tepkisine maruz kalan Mahmut Yalçın Arı, İzmir’e atandı. İzmir’e düz savcı olarak atanan Arı’nın, önümüzdeki günlerde yeni görevine başlayacağı öğrenildi.

26 Haz 2016 - 00:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Pusula Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Pusula Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Pusula Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Pusula Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.