Asansörlere dikkat!

TMMOB Makina Mühendisleri Odası Gaziantep Şube Yönetim Kurulu Başkanı Aykut Kocalar, “Bugünlerde ülkece mücadele ettiğimiz Corona Virüs tehlikesine karşın hayatımızın her alanında dikkati elden bırakmamalıyız.

Salgın ile mücadele ederken bireysel olarak alacağımız önlemlerin ve göstereceğimiz hassasiyetin birlikte yaşadığımız herkesin sağlığını yakından ilgilendirdiğini unutmamak gerekir” dedi.

Yazılı bir açıklama yapan Kocalar, şu ifadelere yer verdi: “ Bu amaçla meslek disiplinimizin ilgi alanına giren ve artık hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline gelen asansörleri kullanırken dikkat etmemiz gerekenleri Corona Virüs ile mücadele açısından ele alarak yurttaşlarımızın bilgisine sunmayı faydalı görüyoruz. Öncelikle mümkün olduğunca bu süreçte asansör kullanmamaya özen gösterin ve merdivenleri kullanın. Hem sık kullanılan ve Corona Virüsü bulaşma riski yüksek olan asansörlerden uzaklaşmış hem de spor yapmış olursunuz. Merdivenleri kullanırken merdiven korkuluklarına dokunmadan çıkmaya çalışın• Asansöre binmek zorunlu ise, mümkün olduğu kadar az kişi ile binin, kalabalıkla binmek yerine beklemeyi tercih edin• Kabin içinde başka biri varsa sırt sırta durmaya gayret edin• Asansör iç veya dış butonlarına peçete vb. malzeme ile dokunun ve kullandığınız peçeteyi kapalı bir çöp kutusuna atın• Kabin kapıları çarpma kapı ise benzer şekilde kapıları bir peçete yardımı ile açın• Kabin içerisindeki küpeşteyi tutmadan istediğiniz kata gitmeye çalışın• Kabin yan duvarlarına yaslanmamaya özen gösterin• Asansör giriş kapıları, kabini, butonları, tutamak, küpeşte vb. tüm kısımlar günlük hijyenik hale getirilmesini ve dezenfekte edilmesini sağlayın, (Bina/Site yönetiminden talep edin)• Asansör kabini havalandırma fanları arızalı ise kesinlikle bu tip asansörlere binmeyin, kabin havalandırma fanlarının acilen onarılmasını ve kabine sürekli temiz hava girişi olmasını sağlayın. (Bina/Site yönetiminden talep edin)• Bina/Site yönetiminden asansör kuyularının temizlenip dezenfekte edilmesini talep edin. Aksi takdirde havalandırma fanları kuyu içerisindeki kirli havayı kabine üfleyerek enfeksiyon riski yaratacaktır.Bu salgını birey olarak değil, toplum olarak atlatacağız. Önlemlere birey olarak uymak yeterli değildir, toplum olarak uymak zorundayız. Unutmamalıyız ki; toplum olarak oluşturacağımız hijyen zinciri en zayıf halkası kadar güçlü olacaktır.Bu sıkıntılı günlerin kısa sürede atlatılması ve hayatın tekrar normale dönmesi için tüm yurttaşlarımızı önerilen tüm tedbirlere uymasını diliyoruz”

24 Mar 2020 - 00:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Pusula Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Pusula Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Pusula Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Pusula Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.