Benzin ve motorine indirim

Benzin ve motorin fiyatlarına beklenen indirim haberi geldi. EPDK Başkanı Yılmaz "Bu geceden itibaren pompa fiyatlarında benzin için 27,7 kuruş, motorin için 28,6 kuruş indirim olacak" dedi.

Benzin ve motorin fiyatlarına beklenen indirim haberi geldi. EPDK Başkanı Yılmaz "Bu geceden itibaren pompa fiyatlarında benzin için 27,7 kuruş, motorin için 28,6 kuruş indirim olacak" dedi. Petrol fiyatları ve döviz kurundaki düşüş akaryakıt fiyatlarına indirim olarak yansımaya devam ediyor.

Benzin ve motorin fiyatlarına indirim geliyor.

NTV'ye konuşan EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, "Bu geceden itibaren pompa fiyatlarında benzin için 27,7 kuruş motorin için 28,6 kuruş indirim olacak" dedi.

Petrol fiyatları ve döviz kurundaki düşüş akaryakıt fiyatlarına indirim olarak yansıyor.

  • İndirim sonrasında Ankara'da ortalama 5,99 liradan satılan motorinin litre fiyatı 5,70 lira olacak. Motorinin litresi İstanbul'da 5,91 liradan 5,62 liraya, İzmir'de 5,99 liradan 5,70 liraya inecek.
  • Ankara'da ortalama 6,20 liradan satılan benzinin litre fiyatı ise 5,92 lira olacak. Benzinin litresi İstanbul'da 6,09 liradan 5,81 liraya, İzmir'de 6,19 liradan 5,91 liraya inecek.

Akaryakıtta eşel mobil sistemi

Akaryakıt fiyatlarında mayıs ayından itibaren uygulanan Eşel Mobil sistemi çerçevesinde, uluslararası petrol piyasaları ve kurda meydana gelen değişiklikler, ÖTV ayarlamasıyla tüketiciye zam olarak yansıtılmadan dengelenmeye çalışılıyor. Fiyatlarda ÖTV'den karşılanan miktarın altına düşülmesi durumunda indirim gerçekleşiyor.

TESK Başkanı Palandöken: Akaryakıt indirimi etiketlere yansıyacak

İndirim haberinin ulaştırma sektöründe faaliyet gösteren esnaf ve sanatkarlar için sevindirici olduğuna işaret eden Palandöken, özellikle motorine yapılan indirimin esnafın maliyetini düşürerek, ürün etiketlerine indirim olarak yansıyacağını kaydetti.

Palandöken, son indirimlerle mayıstan bu yana benzine toplamda 1,16 lira, motorinde de 73 kuruş indirimin pompaya yansıtılmış olacağına dikkati çekerek, "Hem esnafımız hem de tüm vatandaşlarımız adına akaryakıt indirimlerinin devam etmesini bekliyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

24 Ara 2018 - 00:00 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Pusula Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Pusula Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Pusula Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Pusula Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.