CHP’nin umudu

İl Yönetimine atama yapılmaması, parti içerisinde tepkilere neden oluyor

Gaziantep İl ve İlçe Yönetimlerinin görevden alınmasının ardından geçen 4 aylık süreçte, CHP Genel Merkezi’nin halen atama yapmaması kentte tepkilere neden oluyor. Gaziantep’te yeni bir siyasi yapı oluşturmak isteyen CHP Genel Merkezi, harekete geçti. Gaziantep’te yeni, güçlü, genç, dinamik, toplumda karşılığı olan ve saygı gören yeni isimlerin partiye kazandırılması noktasında çalışma yaparken, İl başkanlığı için de Şehitkamil İlçe Başkanlığı döneminde yaptığı sert muhalefetle dikkatleri çeken Umut Yılmaz ismi iyiden iyiye konuşulmaya başlandı.

CHP’de İl yönetiminin görevden alınmasının ardından Gaziantep’te yaşanan kan kaybına önlemek amacıyla yeni başkan adayının iktidara karşı güçlü muhalefet yapacak isim olarak belirliyorlar. CHP Şehitkamil İlçe Başkanlığı döneminde Umut Yılmaz’ın Ak Parti’ye karşı yaptığı çözüm önerili muhalefet Büyükşehir Belediyesi ve Ak Parti İl Başkanı Eyüp Özkeçeci’ye karşı açtığı davalar ile muhalefet tavrı tercihte ön planda yer alıyor.

CHP GAZİANTEP’TE GÜCÜNÜ NEDEN KAYBETTİ

Bir dönem CHP’nin seçimlerde kalesi olarak görülen CHP, kentin sosyo - ekonomik yapısı ve siyasi konjonktürün değişimi ile birlikte Gaziantep’te gücünü kaybetmişti. Başarılı dönemlerde Belediyelerde Celal Doğan, Yaşar Ağyüz ve Ahmet Yılmaz gibi isimler yer alarak hizmette bulunmuştu. AK Parti’nin siyasi arenada yer alması ile birlikte Gaziantep CHP’den AK Parti’ye geçmiş, ve adeta oy deposu olarak istatistiklere yansımış, algısal dönüşüm başlamıştı.

YENİ KADROLAR GENÇ DİNAMİK İSİMLER ÖN PLANA ÇIKACAK

CHP, kentteki bu başarısızlığa bir türlü çözüm olamazken, son yerel seçimlerde İstanbul, Ankara, Antalya, Mersin, Adana gibi illerde kazanılan siyasi zaferde Gaziantep sonuçları yine hüsrana uğramıştı. CHP Genel Merkezi köklü değişim kararları alarak, 2023’e doğru stratejiler ortaya koydu. Başarısız olan Gaziantep’te İl başkanı olmak üzere tüm kadrolar görevden alınarak, yeni anlayış harekete geçildi.

UMUT YILMAZ İSMİ ÜZERİNDE UZLAŞTIĞI GELEN BİLGİLER ARASINDA

Gaziantep’te ise 4 aydır yaşanan doğru ismi bulmak için ince eleyip sık dokuyan CHP, son noktada İl başkanı olarak Umut Yılmaz ismi üzerinde uzlaştığı gelen bilgiler arasında. Bu günlerde bu ismi açıklaması beklenen CHP yönetimi Yılmaz’ı seçmesinde genç, parti örgütünde uzlaşılacak isim olmasının yanı sıra iktidara karşı güçlü muhalefet yapacak isim olarak görüyor. CHP Şehitkamil İlçe Başkanlığı döneminde Umut Yılmaz’ın Fatma Şahin ve Eyüp Özkeçeci’ye karşı açtığı davalar ve muhalefet tavrı tercihte ön planda yer alıyor.

“ARTIK ATAMA YAPILSIN”

CHP Gaziantep İl Başkanı Hayri Sucu, 9 İlçe Başkanı, İl ve İlçe Yönetimleri, CHP MYK kararı ile 9 Kasım 2020 tarihinde görevden alınmıştı. İl ve İlçe Yönetimlerinin görevden alınmasının ardından Gaziantep’te yeni bir siyasi yapı oluşturmak isteyen CHP Genel Merkezi, harekete geçti. Gaziantep’te yeni, güçlü, genç, dinamik, toplumda karşılığı olan ve saygı gören yeni isimlerin partiye kazandırılması noktasında çalışma yapılacağı öğrenilmişti. İlk olarak Ocak ayında atama yapılacağı duyurulan İl Başkanlığına, Mart ayına rağmen atama yapılmadı. İl ve İlçe Yönetimlerinin görevden alınmasının üzerinden geçen 120 günlük sürenin ardından halen İl Yönetimine atama yapılmaması, parti içerisinde tepkilere neden oldu. Gaziantep’in sahipsiz kaldığı noktasında hemfikir olan partililer, artık atamaların tamamlanması konusunda çağrıda bulundular. Partililer, “Gaziantep İl ve İlçe Yönetimlerinin görevden alınmasının üzerinden 120 gün geçti. Bu kadar uzun sürede yönetimlere atama yapılmaması, kentte ana muhalefette boşluğa neden oluyor. Kentin sorunlarını yüksek sesle dilendirilecek bir muhalefetin olmaması, kent için bir yaradır. Artık Gaziantep’te il ve ilçe yönetimlerinin oluşması bir gereklilik oldu. Genel Merkez, Mart ayı içerisinde atamaları tamamlamalı. Sürecin daha fazla uzaması partiye zarar verecektir” diye konuştular.

10 Mar 2021 - 00:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Pusula Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Pusula Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Pusula Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Pusula Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.