Demokrasinin en önemli ve vazgeçilmezi

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, ‘’basının, demokrasinin en önemli ve vazgeçilmez unsurlarından birisi’’ olduğunu belirtti.

Konukoğlu, yayımladığı mesajında, başta gazi şehrimizde bulunan basın yayın kuruluşları olmak üzere ülkemizde çalışan bütün gazetecilerin ‘’24 Temmuz Basında Sansürün Kaldırılışı ve Basın Bayramı’’nın 108. yıl dönümünü kutladı.

Toplumların ilerlemesi, gelişmesi noktasında basının büyük bir rolü olduğunu kaydeden Konukoğlu, gazetecilerin sansür ve kısıtlamalara maruz kalmadan görevlerini yerine getirmesinin önemine vurgu yaptı.

Konukoğlu, mesajında şu görüşlere yer verdi: “Görevi objektif, doğru ve hızlı habercilik olan basın, tüm yönüyle topluma ışık tutan bir ayna gibidir. Ülkemizin ve demokrasimizin gelişmesi noktasında, eğitim, sosyal-kültürel ve ekonomik gelişimde istediğimiz konuma gelmemizde geçmişte olduğu gibi gelecekte de basının yeri ve önemi çok büyük olacak. Bu duygu ve düşüncelerle tüm basın çalışanlarının, Basın Bayramı’nı kutluyorum. Hayatını kaybeden basın mensuplarını rahmetle anıyor, ülkemizin her bir yanında büyük özveriyle görev yapan gazetecilere başarılarının devamını diliyorum.’’

Türkiye’de 15 Temmuz gecesi yapılmak istenen darbe girişiminin başarısızlıkla sonuçlanmasında medyanın çok önemli rol oynadığının altını çizen GSO Başkanı Konukoğlu, ‘’Basın, demokrasinin yaşatılmasında ve demokratik değerlerin güçlendirilmesinde en önemli ve vazgeçilmez unsurlardan birisidir. Darbe girişimini yaşadığımız gece gösterdikleri duyarlı davranıştan dolayı bütün basın mensuplarına teşekkür ederim’’ dedi.

24 Tem 2016 - 00:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Pusula Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Pusula Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Pusula Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Pusula Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.