Dijital Ekonomi ve Yeni İş Modelleri

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Gaziantep şubesi tarafından “Aile Şirketlerinde Uzun ve Sağlıklı Yaşam Sırları” ve “Dijital Ekonomi ve Yeni İş Modelleri” konferansı düzenlendi.

MÜSİAD Gaziantep Şube Başkanı Fatih Fedaioğlu, “ Ülke ekonomisine bu önemli katkılarına rağmen aile şirketlerimizin üçüncü nesillerde yaşam oranları yüzde 10’un altında. Bu veriler ışığında, ülkemizin kendisine koyduğu yüksek hedeflere ulaşması için aile şirketlerimizin sürdürülebilir başarılar ile ticari ömürlerini uzatmaları gerekiyor” dedi.

MÜSİAD Gaziantep Şube Binası'nda düzenlenen “Aile Şirketlerinde Uzun ve Sağlıklı Yaşam Sırları” ve “Dijital Ekonomi ve Yeni İş Modelleri” TİM Danışmanlık Başkanı Behzat Yıldırımer ve EDT Center Kurucusu Muharrem Gezer konuşmacı olarak katıldı.

Programın açılışında açıklamalarda bulunan MÜSİAD Gaziantep Şube Başkanı Fatih Fedaioğlu, “Dijitalleşme denilince anlatılmak istenen; artık önemli olan, kendi küçük ama kıymeti büyük olan bu alanda yer kapabilmektir. Bu nedenle Türk ticaret ve sanayisinin dijitalleşmeyi ihmal etme lüksü yoktur zaten pandemiden en az etkilenenlerin başında üretimlerini ve süreçlerini dijitalleştirenler geldi. İşte sanayimizi dijitalleştirmek, onlara bu süreçte rehberlik yapmak ve dijital ürün ve hizmetlerle bir araya getirmek için akıllı kobi platformlarını hayata geçirmek zorundayız. Bu değerli program vesilesi ile dijital dönüşüm sürecinde tüm sanayicilerimizi, üreticilerimizi ve firmalarımızı bu platformlarda ve çalışmalarda yer almaya davet ediyorum.”dedi.

Başkan Fedaioğlu, aile şirketlerinin değerlendirme konusunda şunları kaydetti: “Dünya bankası verilerine göre Türk şirketlerinin ortalama yaşı 34 yıldır. Ancak artan rekabet ve yabancı oyuncu sayısı, şirket evlilikleri, satın almalar ve kurumsallaşamama gibi nedenler şirketlerin yaşam süresini kısaltmaktadır. Türkiye ekonomisi dünyanın en büyük ilk 20 ekonomisi içinde gösterilirken, daha ön sıralara tırmanmayı, daha büyük başarılar elde etmeyi hedefliyoruz. Ekonomimizin bu potansiyele sahip olduğuna dair hiçbir şüphemiz yok. Ancak başarılarımızı sürdürmek ve geliştirmek için ülkemiz şirketlerinin temellerini güçlendirmeliyiz. Bugün ülkemiz şirketleri %95 oranında aile şirketlerinden oluşurken, bu şirketlerin milli gelirdeki payları %75’e varıyor. Ülke ekonomisine bu önemli katkılarına rağmen aile şirketlerimizin üçüncü nesillerde yaşam oranları %10’un altında. Bu veriler ışığında, ülkemizin kendisine koyduğu yüksek hedeflere ulaşması için aile şirketlerimizin sürdürülebilir başarılar ile ticari ömürlerini uzatmaları gerekiyor. Aile şirketlerimizin ticari ömürlerini uzatmaları ise kurumsal yönetim ilkelerini içselleştirdikleri oranda mümkün olacaktır.

Bunu başarabildikleri takdirde büyümelerinin önündeki en büyük engel olan finansmana erişim sorununu aşabilecekler. “ifadelerini kullandı.

Fedaioğlu'nun konuşmasının ardından, TİM Danışmanlık Başkanı Behzat Yıldırımer “Aile Şirketlerinde Uzun ve Sağlıklı Yaşam Sırları” ve EDT Center Kurucusu Muharrem Gezer’de “Dijital Ekonomi ve Yeni İş Modelleri” konu başlığı altında MÜSİAD Gaziantep üyeleri ve misafirlerine konferans gerçekleştirildi. Program sonunda konuşmacı misafirlere hediye takdimi yapıldı. Bülten

20 Eki 2021 - 00:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Pusula Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Pusula Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Pusula Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Pusula Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.