Ezo Gelin Çorbası tescillendi

“Ezo Gelin Çorbası artık Oğuzeli ile anılacak”

Yaşam öyküsü, güzelliği, aşkı ve memleket özlemiyle filmlere ve türkülere konu olan Ezo Gelin'in yokluk ve kıtlık zamanında yaptığı çorba 'Ezo Gelin Çorbası' Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından Coğrafi İşaret (Geleneksel Ürün Adı) alarak, Oğuzeli adına tescillendi.

Türkiye’nin hemen hemen her yerinde sevilerek ve sıklıkla tüketilen ‘Ezo Gelin Çorbası’nın Oğuzeli adına tescillenmesinden büyük mutluluk duyduklarının altını çizen Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç, “Baştan aşağı Anadolu kokan geleneksel ‘Ezo Gelin Çorbası’ bundan sonra Oğuzeli ile anılacak” dedi.

“GELENEKSELLEZZETLERİMİZE BÜYÜK ÖNEM VERİYORUZ”

Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç yaptığı açıklamada, “10 Eylül 2020 tarihi itibariyle ‘Ezo Gelin Çorbası’ tescil işlemleri tamamlanmış olup Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından Coğrafi İşaret (Geleneksel Ürün Adı) alarak, Oğuzeli adına tescillenmiştir. Geleneksel lezzetlerimize büyük önem veriyoruz. ‘Ezo Gelin Çorbası’da bunlardan bir tanesi. Gastronomi Kentine yakışır çalışmalar yapmaya gayret gösteriyoruz. Daha önce Oğuzeli Nar’ımız tescillenmişti. Şimdi Oğuzeli Kurutmalığı ve Oğuzeli Nar Ekşisi başvurularımızın sonucunu bekliyoruz. Başvurularımız sonuçlandığı zaman Oğuzel’ne ait dört adet ürünümüz tescillenmiş olacak. Buda bu ürünlere olan katkıyı daha çok arttıracak” ifadelerini kullandı.Bülten

22 Eyl 2020 - 00:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Pusula Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Pusula Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Pusula Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Pusula Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.