FATİH'İN 2.FETHİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin kaderini değiştirecek “MÜJDE”yi açıkladı.

Erdoğan, Türkiye’nin Karadeniz’de tarihinin en büyük doğalgaz rezervini bulduğunu müjdeledi. Erdoğan’ın açıkladığı müjde Gaziantep’te de sevinçle karşılandı. Siyasiler ve STK’lar açıklanan müjdenin Türkiye’nin kaderini değiştireceğini söylediler.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2 gün önce açıkladığı ve Türkiye’nin eksen kaymasını sağlayacağını bildirdiği “Müjdeli” haberi kamuoyu ile paylaştı. Büyük merakla beklenen müjdeli haberin Karadeniz’de doğalgaz kaynağı bulunması olduğunu Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı.

YERLİ VE MİLLİ İMKANLARLA

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye tarihinin en büyük doğalgaz keşfini Karadeniz'de gerçekleştirdiğini ifade ederek, “ Fatih sondaj gemimiz 20 Temmuz 2020’de Tuna1 kuyusundaki sondajında 320 milyar metreküp doğal gaz rezervi keşfetmiş durumda. Kuyudan elde edilen veriler aynı bölgede yeni doğalgaz keşiflerinin kuvvetle muhtemel olduğuna işaret ediyor. Bu rezerv çok daha büyük bir kaynağın sadece bir parçasıdır. İnşallah devamı da en kısa sürede gelecek. Yıllarca enerjide dışa bağımlılığının maddi ve manevi sıkıntılarını çekmiş bir ülke olarak artık geleceğimize daha güvenle bakacağımıza inanıyoruz. Bu operasyonu tamamen milli imkanlarla gerçekleştirdik. Şimdi hemen tespit kuyuları açmaya başlayacak, ardından inşaat ve yapım işlerine geçeceğiz. Doğal gazın yüzeye çıkartılması ve sisteme aktarılması işlemleriyle birlikte bu kaynaktan istifade etmeye başlayacağız” dedi.

2023’DE KULLANMAYA BAŞLAYACAĞIZ

Türkiye’nin enerji sorununu kökten çözmek istediklerinin altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Her arayan bulamaz ama bulanlar arayanlardır. Biz de arayacağız ve inşallah bulacağız. Sakarya Gaz Sahası'yla bismillah dedik. Allah'ın izniyle devamı da gelecek. Sadece denizlerde değil, kendi topraklarımızdaki aramaları da daha sıkı ve bilinçli şekilde yürütüyoruz. Hedefimiz, 2023 yılında Karadeniz gazını milletimizin kullanımına sunmaktır. Hedefimiz ülkemizin enerji sorununu kökten sökmektir. Türkiye yıllarca bunun sancısını, sıkıntısını çekmiş, bedelini ödemiş bir ülkedir. Cari açığımızın en büyük sebebi de hep enerji olmuştur. Yerli ve yenilenebilir kaynaklara verdiğimiz önem sayesinde nisbi bir denge sağladık. Cari açığımızın ana sebebi bu değil mi, bu. Enerjide net ihracatçı konumuna gelene kadar bize durmak, dinlenmek yok” diye konuştu.

GAZİANTEP’TE DE BÜYÜK SEVİNÇ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı müjdeli haber Gaziantep’te de büyük sevinçle karşılandı. Gaziantep’te, bürokrasi, siyaset, iş dünyası ve STK temsilcileri attıkları mesajlarla Türkiye’nin doğalgaz rezervi bulmasından duydukları memnuniyeti bildirdiler.

İŞTE O MESAJLAR

Abdulhamit GÜL: Fatih ile Türkiye Çağı'nın kapısı açılıyor.

Davut GÜL: Türkiye’nin toplam 8 yıllık tüketimini karşılayan yeni kaynak bulduk.

100 milyar doların üzerinde bir kaynak aziz milletimizin refahı için harcanacak.

Bu vizyonu ortaya koyan Sn. Cumhurbaşkanımız ve emeği geçen ekibine şükranlarımı sunarım…

Fatma ŞAHİN: Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde tarihi bir güne tanıklık ediyoruz. Tarihimizin en büyük doğalgaz keşfi ülkemize ve milletimize hayırlı olsun

Şamil TAYYAR: Fatih’le yeni fetih. Karadeniz’de 320 milyar metreküp doğalgaz. Cumhurbaşkanımızın şahsında emeği geçen tüm vatanseverlere selam, ülkemize

Ahmet UZER: Yıllarca enerjide sıkıntı çekiyorduk. Bu operasyonu milli araçlarla gerçekleştirdik. Hedefimiz 2023 yılında Karadeniz gazını milletimizin kullanımına sunmaktır.. Son sondajda milletimize müjdeli haberi vermeye nail olduk. Akdeniz'deki faaliyetlerimize de hız vereceğiz. Diğer ülkelerdeki arama ruhsatlarımızı da artırıyoruz. Enerjide net ihracatçı konumuna gelene kadar bizlere durmak yok. Tüm alanlarda varlığımızı göstermeye kararlıyız. Kimsenin hakkında gözümüzü dikmeden, kimseye de hakkımızı yedirmeden yolumuza devam edeceğiz.

Nejat KOÇER: Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Fatih sondaj gemimizin Tuna 1 kuyusundaki sondajında keşfettiği 320 milyar metreküp doğal gaz rezervi ülkemize ve milletimize hayırlı olsun.

Ali ŞAHİN: Erdoğan: "Fatih Sondaj Gemimiz 20 Temmuz 2020'de başladığı Tuna 1 Kuyusu sondajında 320 milyar metroküp doğal gaz rezervi keşfetmiş durumda."

Derya BAKBAK: Türkiye enerji ve ekonomi alanında tam bağımsızlık adımı attı! Türkiye için tarihi bir ana tanıklık etmekten gurur duyuyoruz. Türkiye, tarihinin en büyük doğalgaz keşfini Karadeniz'de gerçekleştirdi. "Her arayan bulamaz,bulanlar Milletinin geleceği için kararlılıkla arayanlardır.”

Mehmet TAHMAZOĞLU: "Aramakla bulunmaz, ama bulanlar arayanlardır..."

Rıdvan FADILOĞLU: Cumhurbaşkanımız, Fatih Sondaj gemimizin, Karadeniz açıklarında Türkiye'ye yıllarca yetecek bir doğalgaz rezervi bulduğunu açıkladı. Bu yüzyıl Türkiye'nin yükselişi olacak. Aynı müjdeleri Fatih'in torunları Yavuz ve Kanuni'den bekliyoruz, inşallah.

Prof. Dr. Nihat HATİPOĞLU: Maşallah Türkiyem. Gelecek nesillerin yüzü daha gülecek inşaallah. Tebrikler. Başta Cumhurbaşkanımız, Bakanlarımız olmak üzere mühendis,işçimiz,her kademede ter akıtan her emek sahibini tebrik ediyorum.Bulunan bu enerji ülkenin malı. Herkesin hakkı var bunda. Güzel olan da bu.

Adil KONUKOĞLU: Gururluyuz, mutluyuz! Türk'ün azmi, kararlılığı ve mücadelesi sayesinde enerjide dışa bağımlılığımızı azaltacak keşfe imza atmanın coşkusunu yaşıyoruz. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere hayallerimizin gerçekleşmesine katkı sunanlara teşekkür ederiz.

M.Tuncay YILDIRIM:Ülkemize ve milletimize hayırlı olsun.

Adnan ÜNVERDİ: Tarihimizin en büyük enerji keşfi olan Karadeniz'de bulunan 320 milyar metreküp doğalgaz ile ülkemiz yeni bir döneme giriyor. Hayırlı olmasını diliyor, başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere emeği olan herkese teşekkür ediyorum.

Sermet ATAY: Ve,Karadeniz gerçekten Türk’ün bayrağına baktı,sadece çrpınmadı.Köpük köpük oldu. Ülkemize,Milletimize,Devletimize hayırlı olsun.

Mehmet AKINCI: Tarihimizin en büyük doğal gaz keşfi Karadeniz’de gerçekleştirildi.

Fatih sondaj gemisi tarafından TUNA-1 kuyusunda 320 milyar metreküp doğal rezervi bulundu. Ülkemize ve milletimize hayırlı, uğurlu olsun.

Osman TOPRAK: Ülkemiz enerji alanında tarihimizin en büyük enerji kaynağını keşfetmiştir. Bu gururu bizlere yaşatan Cumhurbaşkanımız Erdoğan olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyor, milletimize ve memleketimize hayırlı olmasını diliyorum.

Türkiye’nin toplam 8 yıllık tüketimini karşılayan yeni kaynak bulduk.

100 milyar doların üzerinde bir kaynak aziz milletimizin refahı için harcanacak.

Bu vizyonu ortaya koyan Sn. Cumhurbaşkanımız ve emeği geçen ekibine şükranlarımı sunarım…

21 Ağu 2020 - 00:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Pusula Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Pusula Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Pusula Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Pusula Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.