FETÖ mağduru hayvanlara devlet sahip çıktı

Gaziantep Üniversitesi Rektörü Yavuz Coşkun, FETÖ operasyonlarının bilançosunu açıklayarak, kapatılan FETÖ’ye yakın bir üniversitenin laboratuvarındaki 600 hayvana sahip çıktıklarını söyledi.

8 yıldır yürüttüğü rektörlük görev süresinin sonuna gelen GAÜN Rektörü Yavuz Coşkun, kentteki basın mensupları ve temsilcileri ile son kez gerçekleştirdiği buluşmasında,15 temmuz darbe girişiminin ardından yürütülen FETÖ/PDY operasyonları kapsamında kapatılan Zirve Üniversitesi'ndeki 600 hayvana sahip çıktıklarını kaydetti. Hayvanların labaratuvarda kullanıldığı belirten Coşkun, "FETÖ’ne yakın Zirve Üniversitesinin kapatılmasıyla ortada kalan laboratuvar hayvanlarına, Valimizin kararı doğrultusunda hemen Gaziantep Üniversitesi Deneysel Araştırma Merkezine getirdik. Onlar artık bizim misafirlerimizdir. Tavşan, Fare olmak üzere Yaklaşık 6 yüz hayvan artık burada yaşamlarına devam edecekler. Burası şuanda Türkiye'nin en iyi hayvan laboratuvarından bir tanesidir” dedi.

İlginç FETÖ itirafları

Gazetecilerin soruları üzerine Coşkun, FETÖ operasyonları hakkında ilginç itiraflarda bulundu. Kendisinin de FETÖ mensuplarının iftiralarına uğradığını anlatan Rektör Coşkun, FETÖ mensuplarının tek tek ayıklanacağına inandığını belirterek, “Kurumlar içerisine yerleşmiş, hala ayrılmamış insanlar vardır. Ve bu yapılanlara darbe diyemiyorlar, bu yapılanlardan medet umuyorlar. Bunlar topluma potansiyel zarar verecek insanlardır. Bunların devlet kurumlarından ayıklanması son derece doğru bir karardır. Bu kurumda da hem akademik, hem de idari, böyle insanların olduğunu biliyoruz. Biz burada hukuka dikkat ederek, çok ciddi bir çalışma yaptık. Devlet kendi hiyerarşisinde idare edilir, başka bir yerden emir almaz. Ben 2012 yılında bunların iftiralarıyla damdan düştüğüm için, bu işi çok iyi biliyorum. Bunların ayıklanması için yapılan çalışmalar devam ediyor. 150-200 civarında kişi incelemeden geçiyor. Bunların bir kısmını açığa aldık. İncelemelerimiz halen devam ediyor. Şuanda açığa alınan rakam, 100’e yakın bunların yüzde 80’i akademisyen, yüzde 20’si idari personeldir” dedi.

“Fıstık ağaçları kesilmeyecek, taşınacak”

Fıstık ağaçlarının kesilmeyeceğini belirten Coşkun, “Kampüs içinde yapılacak yeni hastanenin zaruridir. Bu hastanenin cihazlara yakın olması gerekiyor. Bunun için bir yer belirledik oradaki fıstık ağaçlarını başka bir yere taşıyacağız. Bunların kesilmesi söz konusu değildir. Biz bu konuda en çok hassasiyet gösteren kurumlardan bir tanesiyiz. Onkoloji hastanesinin uzak olması çok sorun oluyor. MR çekilmek istendiğinde oradan buraya geliyor hastalar ve yolda ölen hastalar var bunun için hastanenin buraya yakın olması çok önemlidir” ifadelerine yer verdi.

“Seçime en ufak müdahalem olmadı”

Rektörlük adayları seçiminde tarafsız olduğunu belirten Coşkun, bundan sonra ne yapacağı konusunda da karar vermediğini ifade etti. Coşkun, “Benim seçime en ufak bir müdahalem olmadı. Bütün adaylara aynı şekilde yaklaştım. Ben asla kimseye buna oy ver demedim. Aksine onları bir araya getirerek, tarafsız oldum. Bundan sonra ne yapacağım konusunda önümüze bir kapı açılırsa oturup düşünürüz, arkadaşlarıma sorarım ona göre bir karar veririm. Ama daha önümüze böyle bir kapı açılmadı” diye konuştu.

26 Tem 2016 - 00:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Pusula Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Pusula Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Pusula Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Pusula Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.