Gaziantep, Etnospor Kültür Festivali’nde tanıtılıyor

Dünya Etnospor Konfederasyonu tarafından düzenlenen ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde, Küçükçekmece Belediyesi’nin ev sahipliğinde Bezirganbahçe Meydan’da gerçekleştirilen Etnospor Kültür Festivali’nde Gaziantep tanıtılıyor.

Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, festivalin açılışında, “’Kendi genlerimizde olan kendi inanç sistemimizle yoğrulmuş renklerle boyandığımız zaman, tarihe damgasını vurmuş Türk milleti olarak, geleceğe de damga vurma iddiasını taşıyabiliriz” dedi.

Bu etkinliğin kardeşlik hukukuna gelişmesine katkı sağlamasını dileyen Erdoğan, “Bizim yeterince düşmanız mevcut. O zaman gelin aramızdaki ufak tefek arızaları geride bırakalım. Ortak değerlerimiz etrafında birleşelim. Bu etkinlik bizim için bir başlangıç olsun, gelecek için bizlere örnek teşkil etsin. 15 Temmuz’dan bu yana her gün saldırılarla karşılaşıyoruz. Biz daha güçlü olacağız, iri olacağız, diri olacağız. Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi hep birlikte Türkiye olacağız” ifadelerini kullandı.

Bu yıl Türkiye’de ilki gerçekleştirilen ve geleneksel spor dallarının tanıtılması, profesyonelleşmesi ve olimpiyatlara hazırlanması ata sporlarının yeniden er meydanına taşınması amacıyla düzenlenen festivalde kurulan Gaziantep çadırında, yaşam kültürü, yemek el sanatları ve halk oyunları kültürümüz sergilenerek tanıtılıyor.

Hergün on binlerce kişinin ziyaret ettiği festivalde, Gaziantep çadırını da Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu başta olmak üzere çok sayıda milletvekilleri, belediye başkanları ve sporcular ziyaret etti.

29 Ağu 2016 - 00:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Pusula Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Pusula Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Pusula Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Pusula Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.