Gaziantep göz doldurdu

Türkiye genelinde 2019 yılında en hızlı büyüyen ilk 3 il sırasıyla Manisa, Osmaniye ve Gaziantep oldu. Covid-19 Pandemisine rağmen Türkiye’nin en fazl...

Türkiye genelinde 2019 yılında en hızlı büyüyen ilk 3 il sırasıyla Manisa, Osmaniye ve Gaziantep oldu. Covid-19 Pandemisine rağmen Türkiye’nin en fazla ihracat yapan 5.ili konumuna yükselen Gaziantep, büyümedeki performansı ile de göz doldurdu.

Türkiye’nin en büyük sanayi ve ticaret kenti olan Gaziantep, büyümeye devam ediyor. Covid-19 Pandemisinin etkilerinin hissedildiği ülkemizde Gaziantep sanayicisi yılmadan üretim yapmaya devam ediyor. Yeni Pazar arayışlarını sürdüren ve her geçen yıl daha da büyüyen Gaziantep, başarısı ile adından sıkça söz ettiriyor.

BÜYÜME HIZI 3.7 OLDU

En fazla ihracata yapan 5. İli olan Gaziantep, son yapılan araştırmalara göre, 2019 yılında en hızlı büyüyen ilk üç il arasında yer aldı.

Akademisyenler Platformu (OBADER) tarafından, Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı’nın (TEPAV) “Dünya Bankası, Earth Observation Group Colorado School of Mines, NOAA, TÜİK ve TEPAV” verilerine dayanılarak, 2016 yılından itibaren yaptığı araştırmaya göre 2019 yılında en hızlı büyüme oranının görüldüğü il yüzde 5.1 ile Manisa, 2’nci sırada yüzde 4’lük büyüme hızı ile Osmaniye ve 3’üncü sırada ise yüzde 3.7 büyüme hızı ile Gaziantep yer aldı.

19 Eki 2020 - 00:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Pusula Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Pusula Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Pusula Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Pusula Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.