BU NE ŞİDDET?

Gaziantep’te sağlık sektöründeki şiddet artarak devam ediyor. Daha önce Dr. Ersin Arslan’ın ölümüne neden olan saldırılar bitmek bilmiyor. Geçtiğimiz hafta Hatem Hastanesi güvenlik görevlilerine yapılan saldırının ardından, bu kez Deva Hastanesi...

Gaziantep’te sağlık sektöründeki şiddet artarak devam ediyor. Daha önce Dr. Ersin Arslan’ın ölümüne neden olan saldırılar bitmek bilmiyor. Geçtiğimiz hafta Hatem Hastanesi güvenlik görevlilerine yapılan saldırının ardından, bu kez Deva Hastanesi güvenli görevlileri hasta yakınlarının saldırısına uğradı.

Sağlıkta şiddetin yoğun olarak yaşandığı Gaziantep, önceki gün yine benzer bir habere şahitlik etti. Özel Deva Hastanesi Acil Servisi’nde güvenlik görevlilerine saldıran hasta yakınları gözaltına alındı. 8 kişiden 3’ü yakalandı, 4 kişi de aranıyor.

“SESSİZ OLUN” DENİLİNCE

Edinilen bilgiye göre, gece yarısı 8 kişilik bir grup yakınlarını hastaneye getirdi. Özel Deva Hastanesi Acil Servisi’ne gelen hasta yakınları, burada hastanenin özel güvenlik elemanı ile tartıştı. Özel güvelik Abdulkadir Demir’in, hasta yakınlarına sessiz olmaları yönünde uyarıda bulunduğu öğrenildi. Uyarının ardından taşkınlıklarını iyice artıran hasta yakınları ile güvenlik görevlisi arasında tartışma yaşandı.

ÖLDÜRESİYE DÖVÜLDÜ

Hasta yakınları ile güvenlik görevlisi arasındaki tartışmayı vatandaşlar aralamaya çalışsa da başarılı olamadılar. Öldüresiye dövülen Ramazan Demir aldığı darbelerle ağır yaralandı. Kendinden geçen Demir’in ilk tedavisi Acil Servis’te yapılırken, daha sonra yoğun bakım ünitesine kaldırıldı. Demir’in tedavisinin devam ettiği öğrenilirken, hasta yakınları olayın ardından kaçtı.

KAMERALAR ELE VERDİ

Şok saldırı, acil servisin güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi. Bu gelişmenin ardından, polis güvenlik kamera kaydını izleyip saldırganların kimliğini tespit etti. Olayı karıştığı tespit edilen 3 kişi gözaltına alınıp, Emniyet Müdürlüğü’nde sorguya çekildi. Daha sonra Adliye’ye çıkarılan zanlılar mahkemede tutuklanıp cezaevine gönderildiler. Polis, saldırıyla ilgili 4 kişi daha arıyor.

BU KAÇINCI?

Gaziantep’te sağlıkta şiddet yaratan saldırılar sürekli artıyor. Daha önce genç doktor Ersin Arslan, Devlet Hastanesi’nde görevi başındayken hasta yakınları tarafından şehit edilmişti. Geçtiğimiz hafta ise Özel Hatem Hastanesi’nde hasta yakınları özel güvenlik görevlilerine saldırmıştı. Önceki gün meydana gelen olay ile birlikte, Gaziantep’te sağlıkta şiddet konusu ciddi şekilde tartışılmaya başlandı.

21 Tem 2017 - 00:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Pusula Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Pusula Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Pusula Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Pusula Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

xxx - özel hastane parasını veremz diye güvenlik görevlisini Şehitkamil Devlet Hastanesine göndermiş herhalde.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Temmuz 00:00