GAZİLER ECDATLARIYLA BULUŞTU

Şahinbey Belediyesi Gaziler Haftası nedeniyle Türkiye Harp Malulü Gazileri Derneği ve Muharip Gaziler Derneği üyelerini Çanakkale’ye götürerek şüheda topraklarında ecdadıyla buluşturdu.

‘Gaziler Diyarından Şehitler Diyarına’ projesiyle on binlerce kişiyi ecdadıyla buluşturan Şahinbey Belediyesi Gaziler Haftası nedeniyle kahraman gazilerimizi şehitler diyarına götürerek ecdadıyla buluşturup o günlerde yaşanan şiddetli çatışmanın izlerini yerinde görme imkanı sundu.

BU GÜNLERİMİZİ GAZİLERİMİZE VE ŞEHİTLERİMİZE BORÇLUYUZ

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Anadolu’nun her köşesinin bir Çanakkale olduğunu belirterek, "Milli ve manevi duygularla bezenmemiz için Çanakkale hem kendi açımızdan hem de ülkemiz açısından son derece önemlidir. Dünya da eşi benzeri olmayan bir ülkeye sahibiz. Binlerce şehidin kanlarını suladığı binlerce gazinin bir uzvunun gömülü olduğu toprakların kazanılması hiçte kolay olmadı. Çanakkale gelecek nesillerimizin bun toprakların kazanılmasında, ecdadımızın nasıl bir mücadele verdiğini gösteren en önemli belgedir. Şahinbey Belediyesi olarak Gaziler Haftası’nda Şehitler ve Gazilerimizi bir araya getirmek istedik. Biz onların sayesinde bu topraklarda huzur içinde yaşaya biliyoruz. Allah onlardan razı olsun" dedi.

BAŞKAN MEHMET TAHMAZOĞLU’NA TEŞEKKÜR

Çanakkale’de ecdadı ziyaret eden gaziler ise ziyaretten duydukları memnuniyet dile getirerek, “Öncelikle Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’na sonsuz teşekkürlerimizi iletiyoruz. Bizleri ecdatlarımız la bir araya getirdiler. Türkiye’nin örnek projesi olan Gaziler Diyarı’ndan Şehitler diyarına projesiyle Gazilerimiz Çanakkale’yi de ziyarete edebilme imkanına sahip oldular. Diğer illerdeki birçok gazi arkadaşlarımız bizlerin buraya nasıl geldiğini sorup durdular. Bizler de Gaziantep’in gururu Şahinbey Belediye Başkanı Sayın Mehmet Tahmazoğlu gönderdi diyoruz. Buraya gelerek atalarımızın burada nasıl mücadele verdiğini ve bu vatan toprağını nasıl kazandıklarını gördük. Onlara dua ederek, mezarlarını ziyaret ettik. Bizler Başkan Mehmet Tahmazoğlu’na böyle bir imkan sunduğu için tekrar teşekkür ediyoruz” dediler.

25 Eyl 2017 - 00:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Pusula Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Pusula Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Pusula Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Pusula Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.