Gıda Bankası yeni yerine taşınıyor

Şehitkamil Belediyesi bünyesinde dar gelirli ailelere hizmet vermek amacıyla kurulan Gıda Bankası, yakın zaman sonra daha nitelikli bir alanda hizmet verecek.

Şehitkamil Belediyesi tarafından kurulan Gıda Bankası; sistemli çalışması, güvenilir veri tabanıyla gerçek ihtiyaç sahiplerine yardım etmeyi sürdürüyor. Şuanda 29 Ekim Mahallesinde hizmet veren Şehitkamil Belediyesi Gıda Bankası, yakın zaman sonra Onat Kutlar Mahallesinde yapılan Onat Kutlar Uzay Çalılı Pazar Yeri altında hizmet vermeye başlayacak. Vatandaşa daha nitelikli ve kaliteli hizmet sunma amacıyla yeri değiştirecek olan Gıda Bankası, yeni adresinde de dar gelirli ailelerin en büyük destekçisi olacak. Konuya ilişkin açıklamada bulunan Şehitkamil Belediyesi Gıda Bankası Sorumlusu Nazmi Açıkkol, hedeflerinin vatandaşa en iyi şekilde hizmet etmek olduğunu söyledi.

Yıllık ortalama 50 bin civarında başvuru aldıklarını aktaran Nazmi Açıkkol, “Şuanda hizmet verdiğimiz Gıda Bankası İdari Hizmet Binası ve depolarımız, yetersiz kalmaya başlamıştı. Çünkü yıldan yıla artan nüfus ve artan başvuru nedeniyle yeni bir yere ihtiyaç olmuştu. Bu konuda Şehitkamil Belediye Başkanımız Sayın Rıdvan Fadıloğlu’na teşekkür ediyoruz. Onat Kutlar Mahallesinde yapılan yeni, güzel ve daha nitelikli hizmet alanı olan bir yere taşınacağız. Şuanda buradan taşınana kadar eski noktada hizmet vermeye devam edeceğiz” dedi.

Dar gelirli ailelerin yüzü, Şehitkamil Belediyesi Gıda Bankasından aldıkları; tekerlekli sandalye, beyaz eşya, mobilya, yakacak, halı, gıda, kıyafet, ayakkabı, temizlik malzemesi gibi yardımlarla gülüyor. Gıda Bankası, yıl içerisinde on binlerce aileye ulaşarak birçok konuda yardımda bulunuyor. Yardım talep eden ailenin ekonomik durumuna göre yapılan yardımlar, periyodik olarak yıl boyunca devam ediyor. Ailelerin evlerine gidilerek kapıda teslimi yapılan yardımlar, aileleri mutlu ediyor.

Kendilerine dilekçe ile müracaat eden vatandaşların durumunu önce resmi olarak sorguladıklarını daha sonra da yerinde tespit ettiklerini kaydeden Gıda Bankası Sorumlusu Nazmi Açıkkol, ailenin ekonomik durumuna göre bir puanlama yaptıkları bilgisini verdi. Yardımların zaman aralığını puan tablosuna göre ayarladıklarını belirten Nazmi Açıkkol, “Gıda Bankamızın genel politikası; muhtaç ve ihtiyaç sahibi olan vatandaşlarımıza gıda ve giyim konusunda yardımcı olmak. Ana politikamız bu. Ancak bunun yanı sıra biz; özellikle aile nüfusu kalabalık olan, gıdaya sürekli ihtiyacı olan ailelere periyodik olarak yardımda bulunmaktayız. Gıda yardımı paketi içerisinde; 5’er kilodan oluşan bulgur, pirinç, şeker, makarna, mercimek ve 5 litre yağ bulunuyor. 6 farklı temel gıda maddesinden oluşan toplamda 30 kilogramlık gıda yardım paketini düzenli aralıklarla vatandaşlarımıza ulaştırıyoruz. Bunun yanı sıra her 3 ayda bir çölyak hastalarına yönelik 9 kilodan oluşan glutensiz un ve 2 paket glutensiz makarna dağıtımı yapıyoruz” açıklamasında bulundu.

Dar gelirli ailelere özel günlerinde de destek verdiklerini anlatan Açıkkol, şunları söyledi:

“Gıda Bankamızın giyim mağazasında Ramazan Bayramı, Kurban Bayramı ve yılbaşında yılda 3 defa vatandaşlarımıza giyim yardımı yapılıyor. Bizde kayıtlı olan ihtiyaç sahibi ailelere ayakkabı, pantolon, gömlek ve aklınıza gelen tüm kıyafet çeşitlerinden vermekteyiz. Bunun yanı sıra düğün, nişan ve kına gibi vatandaşlarımızın özel günlerinde de abiye kıyafetler ve gelinlik yardımı yapmaktayız. Ayrıca vatandaşımıza temizlik maddesi yardımı da yapıyoruz. Gerek giyim mağazası bölümümüz gerekse de gıda bölümümüz, yüzde 90 oranında hayırsever bağışçılarımızdan gelen hibe bağışlarla karşılanmaktadır. Hayırsever vatandaşlarımızdan gelen bağışları, onların adına vatandaşlarımıza ulaştırmaktayız” dedi.

21 Mar 2017 - 00:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Pusula Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Pusula Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Pusula Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Pusula Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

02

muhammed emir - Burda yazılı olan yardımlar kimlere veriliyor.Şartlar neler bize neden yok acaba öğrenebilirmiyim

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Mart 00:00
01

emir - bu söylenen yardımlar kimlere veriliyor.şartlar neler?

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Mart 00:00