GTO Başkanı Bartık, 64. hükümeti kutladı

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, yeni kurulan 64. hükümeti tebrik ederek, “Hükümetin birinci önceliği ekonomi, güvenlik ve eğitim olmalıdır” dedi.

Bartık, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan yeni Bakanlar Kurulu’na ilişkin yaptığı açıklamada, tek parti iktidarlarının her zaman Türkiye’nin gelişimine fayda sağladığını belirtti.

Dün açıklanan yeni kabinenin hayırlara vesile olmasını dileyen Bartık, “Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun açıkladığı listede Gaziantep milletvekili Mehmet Şimşek’in Başbakan Yardımcısı olması şehrimiz için bir avantajdır. Kamuoyu Mehmet Şimşek’i maliye bakanı olarak beklerken ekonominin başına geçecek olması hem Gaziantep iş dünyası adına hem de ülkemiz adına güzel bir gelişme oldu. Şimşek’in ülkemiz için güzel işlere imza atacağına inancımız sonsuzdur. Mehmet Şimşek’e yeni görevinde başarılar diliyorum” dedi.

Seçimlerin geride kaldığını hatırlatan Bartık, bundan sonraki süreçte 4 yıl boyunca seçim olmamasının da iş dünyasını mutlu ettiğini ifade etti.

Bundan sonraki birinci gündemin ekonomi olması gerektiğini vurgulayan Bartık, şöyle devam etti:

“Hükümetin birinci önceliği ekonomi, güvenlik ve eğitim olmalıdır. Güçlü bir Türkiye için ekonomiye odaklanmak zorundayız. 2023 hedeflerimize ulaşmak için ekonomik kalkınmaya mecburuz. Bunun için iş dünyasıyla bir araya gelip hedeflerin konuşulmasında fayda olacağına inanıyoruz. Yatırımlar için güvenliğin de üst seviyeye çıkarılması gerekmektedir. Yatırım güvene ve huzura gelir, bu nedenle güvenliğin de ön plana çıkarılmasını bekliyoruz. Bu iki maddenin yanı sıra hayati bir konu daha var ki bütün engelleri onunla aşabiliriz. O da eğitimdir, eğitimli bireylerin olduğu toplumlar hedeflerine daha kolay ulaşır. Bundan dolayı eğitimin de önemli gündemlerden biri olmasını istiyoruz.”

İktidarın da muhalefetin de ele ele vererek Türkiye’nin geleceği için güzel çalışmalara öncülük etmesini beklediklerini vurgulayan Bartık, “Gaziantep iş dünyası olarak başta Başbakan Ahmet Davutoğlu olmak üzere Bakanlar Kurulu üyelerini tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

25 Kas 2015 - 00:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Pusula Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Pusula Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Pusula Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Pusula Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.