HKÜ’de oryantasyon seminerleri sürüyor

Hasan Kalyoncu Üniversitesi(HKÜ)’nün yeni öğrencilerini üniversite hayatına adapte etmek için düzenlenen oryantasyon seminerleri sürüyor.

HKÜ Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen Oryantasyon Programı’nda, Kişisel Gelişim Uzmanı Öğretim Görevlisi Fatih Akbaba tarafından yeni öğrencilere, kampüste iletişim kurmanın yolları, üniversitenin ve kentin imkanları gibi konularda bilgi verildi. İletişim ile ilgili önemli ipuçlarını, gündelik hayattan yaşanmış birçok örnek ile anlatan Fatih Akbaba, öğrencilerle karşılıklı iletişim kurmaya yarayan ve hayatları boyunca yararlı olacak önemli tüyolar da verdi. Seminer, öğrencilerin yoğun ilgisini görünken, ilgiyle takip edildi.

"İletişim, karşımızdaki İnsanda Kendimizi Bulma Sanatıdır"

İletişimin önemli detaylarına değinen Akbaba, “İletişim bazen duymak, bazen görmek, bazen de dokunmaktır.İletişim, karşımızdaki insanda kendimizi bulma sanatıdır. İletişimin en kısa tanımı, bir kişinin bir bilgiyi anlaşılır bir biçimde başkalarına aktarmasıdır. İletişim kişilerin amaçsız etkileşimlerinden ziyade, bir etki oluşturmaya veya davranış nedeni olmaya dönük bir bilginin bir kişiden başka bir kişiyle bilinçli olarak aktarılmasıdır” dedi.

Fatih Akbaba, iletişimde kişilerin bir bütün olarak algılanması gerektiğini söyledi. Bütünü oluşturan etkenlerin, insanların eğitimi, pozisyonu aile hayatı, geçmişi ve yaşam kalitesi olduğuna işaret eden Akbaba, eksikliklerle kurulan ilişkilerin kısa süreli olduğuna da dikkat çekti. Konuşmasıyla zaman zaman güldüren, kimi zaman düşündüren Akbaba, duygusal bir fon müziği eşliğinde, ders çıkarabilecekleri ve çıkarımlar yapabilecekleri bir hikaye anlattı. Seminer sonrasında kitaplarını imzalayan Akbaba, öğrenciler ile sohbet ederek hatıra fotoğrafı çektirdi.

28 Eyl 2016 - 00:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Pusula Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Pusula Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Pusula Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Pusula Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.