Işık Ahşap'tan Kamuoyuna Duyuru

Işık Ahşap Profil ve Lojistik Sanayi Tic A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yaşar, 15 Temmuz darbe girişimini lanetlediklerini söyledi.

Yaşar, “FETÖ terör örgütü karşısındaki tutumumuz nettir. Bu konudaki beyanlarımız ve yaptıklarımız ortadadır. Aksi iddialar art niyet taşımaktadır” dedi.

Kamuoyuna duyuru yapan Işık Ahşap Profil ve Lojistik Sanayi Tic A.Ş. yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Işık Ahşap vatanını, milletini, ülkesini seven; milletimizin birliğine, kardeşliğine, devletimizin bekasına halel getirecek her türlü oluşumun karşısında durmuş ve durmakta olan; yüzlerce insana direk, binlerce insana dolaylı istihdam sağlayan, üreten, ihracatta lider, Gaziantep’in vergi rekortmenleri arasında saygın bir sanayi kuruluşudur.

Şu çok iyi bilinmelidir ki; her türlü terörü lanetledik, lanetliyoruz. 16 Temmuz sabahı Gaziantep’te ilk belki tüm Türkiye’de ilk olarak demokratik duruşumuzu sergilemek adına web sayfamızdan, sosyal medyadan ve bütün bayi ve çalışanlarımızın cep telefonlarına kısa mesaj göndererek demokrasimize, milletimize, milli iradenin tecelligahı TBMM’ye, hükümetimize ve demokratik kurumlarımıza yönelik bu alçak saldırıya kalkışanları lanetlediğimizi, bu alçak saldırı karşısında Işık Ahşap Ailesi olarak devletimizin, milletimizin, hükümetimizin yanında, demokrasiden yana olduğumuzu ilan ettik. Yüce Türk milletine ve onun özgür iradesiyle görevinin başında bulunan TBMM'ye, Demokrasimize yönelik bu hain saldırı karşısında cesaret ve kararlılıkla duran başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, hükümetimize, siyasi partilerimize, medyamıza ve sivil toplum kuruluşlarımıza, toplumun tüm kesimlerine, halkımıza şükranlarımızı sunmuş, darbeye direnirken vefat eden şehitlerimizi saygı, minnet ve rahmetle anmış, yaralılarımıza acil şifalar dileğiyle milletimize geçmiş olsun demiştik 19 Temmuz Salı günüde Gaziantep’teki bütün mahalli medyada “Darbeye Lanet” ilanımız yayınlandı.

15 Temmuz darbe girişimi sırasında iki yüzü aşkın demokrasi şehidimiz var. Olaylarda bini aşkın insanımız yaralandı. Milletimiz, devletin silahını kendi halkına çeviren bu alçakları asla unutmayacaktır. Milletimizin her bir ferdine şükranlarımızı sunuyoruz. Bu kadar olay üzerine hala FETÖ terör örgütü ile birlikte anılmak bizi derinden yaralamaktadır. Bu terör örgütü ve bu yapıya mensup diğer şer güçleri ile şahsım, ailem ve firmamın bir arada anılmasını istemiyorum.

FETÖ terör örgütü karşısındaki tutumumuz nettir. Bu konudaki beyanlarımız ve yaptıklarımız ortadadır. Aksi iddialar art niyet taşımaktadır. Dahası niyet okumadır. Önyargılar inşa etmektir. Görmeden, dinlemeden hatta daha kötüsü anlamaya çalışmadan etiketlediği birinin şahsında, direk olarak yüzlerce çalışana, dolaylı olarak da binlerce insana zarar vermektir. Emeğe saygısızlıktır. Üretene, üretime saygısızlıktır.

Resulullah’ın (sav) düşman üzerine gönderdiği bir grup sahabi içinde Üsame bin Zeyd (ra) çatışma esnasında kapıştığı düşmanını tam öldürecekken, adam kelime-i şehadet getirir. Üsame bin Zeyd (ra) bu kişinin korkusundan, canını kurtarmak için şehadet getirdiğine hükmederek, adamı öldürür. Sefer dönüşü, olay Resulullah’a (sav) haber verilince çok üzülür, hiddetlenir ve "kalbini yarıp baktınız da mı korkudan olduğunu anladınız!" der. Efendimizin (sav), “Kalbini yarıp baktın mı?” nitelemesi o kadar berrak ki, anlamamak, lafı başka tarafa çekmek, farklı bir yorum çıkartmak mümkün değildir. Niyet okumaya dayanan değerlendirmelerin hukuka, ahlaka aykırı oluşu da işin başka bir boyutudur. İşlenmemiş bir suç sebebiyle bir kişi ya da kurum, "Böyle söylüyorsun ama gerçek niyetin başka" diyerek suçlanması mümkün olabilir mi? Böyle bir suçlama ahlaki olabilir mi? Böyle bir tavrı hiçbir mantık, ideoloji, hiçbir hukuk kuralı onaylamaz. Böyle bir yaklaşım çağdaşlıkla birlikte düşünülemez.

Kanal 5 Haberinde geçen Işık Ahşap’ın hızlı yükselişi denilerek itham edilen firmamız, 36 yıllık bir emeğin, zahmetin, dinlenmeden geçen 7 gün 24 saat çalışmanın sonucunda ortaya çıkan bir değerdir. 36 yıllık bir başarı hikâyesini hızlı yükseliş olarak nitelemek doğru değildir.

Işık isminden oluşturulan manipülasyona gelince, Mustafa Kemal Atatürk 1934 yılında Selanik’te 1885 yılında kurulup sonrasında İstanbul’a taşınan Feyziye Mekteplerinin adını eğitime ışık vermesi için "Işık" olarak değiştirmiştir. Anaokulundan üniversiteye 10 okulu ile Işık Okulları İstanbul’da çağdaş nesiller yetiştirmektedir. Işık ismine farklı manalar yüklemek tek kalıba sokmak haddi aşan bir beyandır. Firmamız 1981 yılında Mehmet Yaşar şahıs şirketi olarak faaliyete başlamış, 1999 yılında Işık markası ile profil üretimine girmiş, şirket büyüyüp anonim şirkete geçiş zorunluluğu ortaya çıkınca, ürün markası olan Işık ismini, şirket ismi olarak da kullanmaya başlamıştır.

Habere konu olan Türkçe olimpiyatları Anadolu turnesindeki yabancı öğrencilerin fabrika ziyareti sonrasında, organizasyonun finali 6 Temmuz 2013 tarihinde zamanın Başbakanı şimdiki Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla İstanbul’da Olimpiyat Stadı’nda 150 bin kişilik bir kalabalığa coşkulu bir hitabıyla gerçekleşmişti.

Kainatın Efendisi Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.s)’mi tanımak ve tanıtmak maksadı ile düzenlenen ‘Herkes Onu okuyor’ yarışması diyanet ve milli eğitimin desteklediği bir proje idi. Söz konusu yarışmaya 2014 yılında Türkiye’den iki milyon, Gaziantep’te ise 51 bin kişi katılmıştı.

Dünyanın 70 ülkesine ihracat yapan bir firmayız. Dünyanın birçok ülkesinde ismimiz ve logolarımız taklit edilmektedir. Yurtdışında gerek bayiler gerekse alt bayilerin oluşturduğu isim ve logolar marka bilinirliği ve ürün kalitemiz sayesinde çok farklı yerlerde karşımıza çıkmıştır. Şahsım olarak Afrika’ ya hiç gitmedim. Bahsi geçen okulu bilmiyorum. Çalışanlarımız bu ilginç görüntüleri zaman zaman paylaşabilmektedir.

Şahsım olarak bir dönem Zirve Üniversitesinde mütevelli heyet üyeliği yapıp ayrıldım. Zirve Üniversitesi projesi o dönemde Gaziantep’in önde gelen işadamları, belediye başkanı, valisi, milletvekilleri ve bakanlarımız tarafından desteklenen bir proje idi. Söz konusu dönemde Zirve Üniversitesi 31/03/2008 tarih ve 2008/13493 sayılı zamanın Başbakanı şimdiki Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığındaki Bakanlar Kurulu kararı ile vergi muafiyeti tanınan kamu yararına vakıf statüsündeki İpek Vakfı bünyesinde kurulmuştu.

Harun Yaşar’ın FETÖ'nün 'Gaziantep bölge imamı' olduğu iddia edilen Mehmet Kocatürk'ün kızı ile evli olduğu yalandır. Bunun tespiti kimlik bilgilerinden ve pasaporttan kolaylıkla yapılabilir. Kaldı ki çağdaş maddi ceza hukukunun en önemli ilkelerinden biri suç ve cezanın şahsiliği ilkesidir. Bu kural gereğince, kişi ancak kendisinin işlediği fiiller nedeniyle sorumlu tutulabilir, başkasının işlediği fillere iştirak etmedikçe sorumlu tutulamaz. Yine aynı konuda Kuran-ı Kerimde NECM-38: “Kimse, bir başkasının suç (ve günah) yükünü çekmez ve onunla yargılanmaz.” buyurulmaktadır.

Bizimle ilgili yapılan haberler algı operasyonudur. Kimliği bizce malum birileri hasımca tutum, kişisel husumet sebebiyle uzun zamandan beri şahsım ve firmam aleyhinde çok sayıda iftirada bulunmuş, asılsız ihbarlar yapmıştır. Şahsım ve firmam bu iftira ve ihbarlar sonucunda sayısız soruşturma, araştırma, kovuşturma ve inceleme geçirmiştir. Bu iddiaların asılsız olduğu, iftira olduğu yapılan inceleme, soruşturma ve yargı kararlarıyla kayıt altına alınmıştır. Elimizde Bimer, Cimer, Çalışma Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, SGK, İşkur, Emniyet Müdürlüğü, hakim ve savcıların isimlerine gönderilmiş onlarca şikayet ve ihbarlardan sonra firmamız ile ilgili en ufak bir olumsuzluk olmadığına dair mahkeme kararları, müfettiş raporları, denetim sonucu verilmiş kararlar mevcuttur. Kimliği bizce malum bu odak, daha önce sonuç alamadığı asılsız iddialarını Kanal 5 Televizyonu üzerinden sanki ilkmiş gibi tekrar gündeme taşımaktadır. Fetullahçı Terör Örgütü ile ilişkilendirme iddiası da dahil mahkemede kovuşturmaya yer olmadığına dair onca karar var iken bu yalan ve iftiraların yeni bir mevzi açarak devam etmesi, hukuka aykırı, insan hak ve onuruna, emeğe saygısızlıktır. Bu kadar denetim, soruşturma, teftiş ve mahkeme kararına rağmen bir sanayi kuruluşu hakkında bu kadar pervasızca haber yapılması, ülkemizin aydınlık yarınlarının önünde büyük engeldir. Bu kişi ve kişiler ile ilgili her türlü yasal yollara müracaat hakkımız mahfuzdur.

Kamuoyuna önemle duyurulur.

IŞIK AHŞAP PROFİL VE LOJİSTİK SANAYİ TİC A.Ş. ADINA

MEHMET YAŞAR YÖNETİM KURULU BAŞKANI

29 Tem 2016 - 00:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Pusula Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Pusula Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Pusula Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Pusula Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

10

Gerçek - ALLAH belasını versin işçiye para vermesler köpeklere çuval çuval verirler işçinin bedduası

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Temmuz 00:00
09

Eski calısanı - Işıkahşap eski calışanlarından ben uzun sure ışık ahsap da gorev yaptım mehmet beyin son derece düzgün biridir vatanın milletinin yanında oldugunu biliyorum ve buna inanıyorum allah aydınlıgına cıkarsın işallah.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Temmuz 00:00
08

unknown - ben onların çalışanının yiğeniyim mehmet amca çok iyi bir insandı nasıl olurda içeri aldılar bilemedim aycan teyze emre abi harun abi etullah abi hepsi çok iyi insanlardı her zaman güler yüzlü karışılardı bizleri hatta ramazan bayramında ordaydım allah sonlarını hayr etsin allah aydına çıkarır inş

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Temmuz 00:00
07

slm - Bende eski çalışanlarındanim çok iyiler benim annemi babamı umreye göturdüler hayatta gidemez erdi saolsunlar allah onlardan razi olsun ailece çok iyiler allah aydina çıkarsın

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Temmuz 00:00
05

kokunuz kurusun - eskı calısanıyım fotoculer hepsı bu kadar buyumenın boylede dususu var salıh demırde afrıkada okulda ogretmendı ya sımdı mazlumun ahı cıkar ısde ınsana zam ayı geldıyınde gıdım gıdım verırsınız cemate geldımı kure insanları es-zmek nasıl salıh hoca ınsallah senıde alırlar

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Temmuz 00:00
04

Ali İhsan - Ateş olmayan yerden Duman çıkmaz Bizleri neden almıyorlar

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Temmuz 00:00
03

Ali İhsan ARSLAN - 2000 yılından beri tanıyorum Bana bile asya finansta hesap açtırdılar 3 yıl bunlar ile çalıştım sonra dükkanımı kapattım bunlar 2000 yılından beri fetö cemaatine baglı asya finans müdürü o zaman remzi güneş idi beni ona yönlendirdi çek karnesi verdiler bana DİYARBAKIR şubesi Araştırın bakın

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Temmuz 00:00
02

Dikdur - Ben eski bir calsiyaniyim duyunca uzuldum mehmet yasarbey okadar mutafazi insan ken nasil boyke birsey yapar diye ama hersey aydinligina cikar insallah cok gecmis olsun mehmet yasar bey harun yasarbey aycan yasar hanim sabrinizi artirsin allahim cok gecmis olsun.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Temmuz 00:00