Kadınlar liginde TFF'den flaş karar

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, geçtiğimiz günlerde yaptığı toplantı ile kadın futbolunun gelişimine katkı sağlamak amacıyla kadın liglerin...

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, geçtiğimiz günlerde yaptığı toplantı ile kadın futbolunun gelişimine katkı sağlamak amacıyla kadın liglerinin yeniden yapılandırılmasına ilişkin flaş karar alarak Süper lig ekiplerinden 6 takımın 1. ligden katılmasına verildiği açıklandı.

Uzun süredir tartışılan ve henüz kadınlar 1. liginin statüsünün açıklanmaması nedeniyle bir çok meraklı bekleyişi önceki gün son buldu. TFF yaptığı açıklamada; "FIFA ve UEFA'nın çok önemsediği ve yeni düzenlemeler getirdiği bu branşta yeni bir yapı oluşturulması kapsamında, Süper Lig ve TFF 1. Lig'de yer alan kulüplerimize kadın futbolu branşı açma planları sorulmuş ve 6 Süper Lig kulübümüz 2021-2022 sezonundan itibaren takım oluşturarak liglere katılım sağlayacağını bildirmiştir."

SÜPER LİGDEN 6 TAKIM KATILDI

Şu anda 16 takımın yer aldığı 1. lige Süper ligden 6 takımın gelmesiyle birlikte bu sayı 22'ye çıkarken TFF, bununla ilgili statüsünün önümüzdeki günlerde açıklanacağını duyurdu. "Bu çerçevede Federasyonumuza yazılı başvuruda bulunan Altay, Atakaş Hatayspor, Çaykur Rizespor A.Ş., Fenerbahçe A.Ş., Galatasaray A.Ş. ve Trabzonspor A.Ş. Süper Lig kulüplerimizin kadın şubelerinin belirlenecek kriterleri sağlamaları koşuluyla yeni oluşturulacak en üst Kadınlar Ligi'ne alınmasına karar verilmiştir. Liglerin düzenlenmesi, yapısı ve statülere dair hazırlıklar en kısa sürede tamamlanarak kamuoyuna duyurulacaktır" denilirken bu kararın 1., 2., ve 3. lig takımları tarafından nasıl karşılanacağı ise merakla bekleniyor... Spor Merkezi

22 Eyl 2021 - 00:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Pusula Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Pusula Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Pusula Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Pusula Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.