Kalem tutmayı öğreten öğretmenlerimizin ellerinden saygıyla öpüyorum

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayarak, “Bu kutsal mesleğe gönül vermiş, toplumların devamlılığının ve ilerlemesinin temel taşlarından olan, çocuklarımızı emanet ettiğimiz değerli...

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayarak, “Bu kutsal mesleğe gönül vermiş, toplumların devamlılığının ve ilerlemesinin temel taşlarından olan, çocuklarımızı emanet ettiğimiz değerli öğretmelerimizin kalem tutmayı öğreten ellerinden saygıyla öpüyorum” dedi.

Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatımızın her alanında olduğu gibi eğitimde de büyük bir öngörü ve çabayla, muasır medeniyetler seviyesine ulaşmamız konusunda rehberlik ettiğine vurgu yapan Prof. Dr. Dağlı, Öğretmenler Günü’nün, Büyük Atatürk’e 24 Kasım 1928’de, Bakanlar Kurulu’nca “Millet Mektepleri Başöğretmenliği” unvanın layık görüldüğü tarih olduğunu anımsattı.

Toplumlarda birbirinden farklı meslekler olduğunu ve bunların kuşaktan kuşağa en doğru ve sağlıklı şeklide aktarılmasında öğretmenlerin büyük rol ve önemi olduğunun altını çizen Prof. Dr. Dağlı, şöyle devam etti:

“Eğitimin temelinden başlayarak, meslek edinmeye kadar geçen sürede öğretmelerimizin fedakârca çabaları, bizlerin ve çocuklarımızın yetişmesinde en büyük güçtür. Büyük Atatürk’ün Öğretmenler!... Cumhuriyet fikren, ilmen, fennen, bedenen kuvvetli ve yüksek seciyeli muhafızlar ister. Yeni nesli bu nitelik ve kabiliyette yetiştirmek sizin elinizdedirşeklinde ifade ettiği ve özellikle de bizim gibi sağlık sektörü profesyonelleri yetiştiren üniversiteler için öğretmelerin değeri ve önemi asla göz ardı edilemez.

Bizleri büyük emeklerle yetiştiren, haklarını ödeyemeyeceğimiz, hepimizin çocukluğumuzdan başlayarak, meslek yaşamımıza kadar kalbimizde ve düşünce sistemimizde büyük yer kaplayan birbirinden değerli öğretmelerimizin bu vesileyle Öğretmen Günü’nü bir kez daha kutluyor, ellerinden saygıyla öpüyorum.”

23 Kas 2017 - 00:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Pusula Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Pusula Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Pusula Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Pusula Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.