Kanada'da türk yemeklerine büyük ilgi

Kanada’da düzenlenen Sial Canada 2015 Fuarı’na katılan MBTG herkesin ilgi odağı olurken Başkan Surur Aydın Kanada’nın kendileri için önemli bir...

Pazar olabileceğini ifade ederek ihracatçıların bu bölgede çalışmalar yapmasının olumlu sonuçlar doğuracağını ifade etti.

Makarna, Bulgur, Bakliyat ve Bitkisel Yağlar Tanıtım Grubu (MBTG), M.Surur AYDIN başkanlığında Kanada’da düzenlenen Sial Canada 2015 Fuarı’na katılan MBTG katılımcıların büyük ilgisiyle karşılaştı. MBTG’nin Türk aşçı ekibi, fuar süresince bitkisel yağlar ile bulgur, makarna ve bakliyat ürünlerinden oluşan ve sürekli değişen bir menü çerçevesinde hazırladığı yemekleri ziyaretçilere ikram ederken Türk yemeklerine ilgi dikkat çekti. Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan MBTG Başkanı Surur Aydın Kanada’nın kendileri için gelecekte önemli bir Pazar olabilceğini fuar süresince edindikleri gözlemlerin bu yönde olduğunu ifade ederek “Dünyanın bir çok ülkesinde olduğu gibi Kanada’da da MBTG standı en çok ilgi gören stantlar arasındaki yerini aldı. Aşçılarımız tarafından hazırlanan bir birinden lezzetli yemeklerle tanışan gerek Kanada’lılar gerekse farklı ülkelerden gelen konuklar ürünlerimizi çok sevdi. Bunun yanında ürünlerimizin tanıtımlarının yer aldığı İngilizce broşürlerimiz vasıtasıyla da tanıtım hizmetleri gerçekleştirilmiştir. Fuar süresince MBTG standına olan ilgi görülmeye değerdir.

Kuzey Amerika pazarı ile Asya ekonomileri arasında köprü görevi gören stratejik pozisyonu ile Kanada dünyanın en büyük tüketim pazarlarından da birisidir. Dünya ithalatında 13. sıradadır ve payı yüzde 2,53 düzeylerindedir. OECD ve G8 üyesi olan Kanada, dünyanın en zengin ekonomilerinden birisidir. Türkiye ile Kanada arasındaki ikili ticaret hacmi, istikrarlı bir artış eğilimi izlemektedir. Kanada ile Türkiye arasındaki dış ticaret dengesi ilk defa 2012 yılında ülkemiz lehine gelişmeye başlamıştır. Tarım ürünleri Kanada’ya ihracatımızın yüzde 15’ini oluşturmaktadır. Kanada pazarının ülkemiz ihraç ürünleri açısından potansiyeli yüksektir. Bu yıl Direct Energy Centre’da 15.’si düzenlenen Sial Kanada Fuarı’nda 46 ülkeden 831 katılımcı ve 2 binin üzerinde ziyaretçi yer almıştır. Fuarda Türkiye’den toplam 4 firma ve 3 tanıtım grubu katılımcı olarak hazır bulunmuştur. Fuar kapsamında, MBTG temsilcilerimiz, Toronto Başkonsolosumuz Ali Rıza GÜNEY’in organize ettiği tanışma toplantısına katılmışlardır. Toplantıda gıda ithalatçılarıyla görüşmeler yapılmış, Toronto pazarındaki payımızı artırmaya yönelik bilgi alışverişinde bulunulmuştur.

Toronto Ticaret Ataşemiz Mehmet TAN standımızı ziyaret etmişlerdir. Ataşemiz fuar esnasında MBTG ürünlerine olan talebi dile getirmiş ve ülkemizin ihracatını artırmaya yönelik faaliyetlerimizde her zaman destekçimiz olduğunu vurgulamışlardır. 100’ün üzerinde ciddi taleple karşılaşılan MBTG standına yemek ikramının da katkısıyla yüzlerce ziyaretçi gelmiştir. Kanada’nın önümüzdeki dönemde ihracatımızda önemli yer tutması beklenmektedir. Bu konuda Tanıtım Grubumuzun oynayacağı en önemli rolün kaliteli üretimimizin önemli pazarlarda layıkıyla tanıtılması olduğu görülmektedir.” dedi.

30 Haz 2015 - 00:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Pusula Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Pusula Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Pusula Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Pusula Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.