Kubba'dan Batman'a taziye evi

Medical Park Gaziantep Hastanesi Genel Koordinatörü Hayrullah Kubba ve Medical Park İzmir Hastanesi Genel Müdürü Veysi Kubba’nın anneleri adına yaptırdıkları ‘’H. Adile Kubba Taziye Evi’’ Batman’da gerçekleşen törenle açıldı.

Medical Park Gaziantep Hastanesi Genel Koordinatörü Hayrullah Kubba ve Medical Park İzmir Hastanesi Genel Müdürü Veysi Kubba’nın anneleri adına yaptırdıkları ‘’H. Adile Kubba Taziye Evi’’ Batman’da gerçekleşen törenle açıldı.

Gültepe mahallesinde anneleri H. Adile Kubba adına yaptıkları taziye evinin açılışı hafta sonu yapıldı. Açılışa Vali Hulusi Şahin, Garnizon Komutanı Hava Tuğgeneral Coşkun Uçarcılar, Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, kamu kurum yöneticileri, siyasi parti yöneticileri, Kubba ailesi, mahalle sakinleri ve çok sayıda davetli katıldı. 60 günde tamamlanan modern taziye evi yaklaşık 1 Milyon TL’ye mal oldu. Açılışta konuşan Veysi ve Hayrullah Kubba: “Merhum annemiz adına yaptığımız taziye evi binası bizim için bir görevdi. Bugünde bizi yalnız bırakmayan herkese teşekkür ediyoruz. Gelenek ve kültürümüzde taziye evinin önemi büyüktür” şeklinde konuştu.

Daha sonra söz alan Batman Valisi Hulusi Şahin ise sözlerini şöyle sürdürdü: “Küçük bir bina olduğunu tahmin etmiştim ama karşımda büyük bir eseri görünce emeği geçenlere bir kez daha teşekkür ediyorum. Sadece taziye evlerinin değil camilerin, okulların ve sağlık kuruluşlarının hepsine hayırseverlerimizin dokunuşlarına ihtiyacımız var. Çünkü devlet kendi imkanlarıyla belli ölçüde hizmet yapıyor. Ama her yere de yetişemiyor. Bu konunda Batmanımızın iş adamlarının omuz vermesinin de çoktan zamanı gelmiştir. Bu güzel eserin, bunun için bir milad olacağına inanıyorum.

Açılışın ardından okunan Kuran-ı Kerim Tilaveti ile program sona erdi.

17 Ara 2018 - 00:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Pusula Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Pusula Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Pusula Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Pusula Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.