MHP’DE MORALLER İYİ

AK Parti ile MHP arasındaki yerel seçim ittifakında, Gaziantep’in de masaya yatırılacak olması MHP’de moralleri yükseltti. MHP’nin Büyükşehir Belediye...

AK Parti ile MHP arasındaki yerel seçim ittifakında, Gaziantep’in de masaya yatırılacak olması MHP’de moralleri yükseltti. MHP’nin Büyükşehir Belediye Başkan adayı çıkarmama karşılığında 3 kırsal ve 1 metropol ilçeyi Ak Parti’den istemesi teşkilatı heyecanlandırdı. Öte yandan son yapılan anketlerde MHP’nin oyunun sürekli artması MHP’deki 1999 ruhunu yeniden canlandırdı.

İttifak görüşmeleri sonuncunda Nurdağı, Oğuzeli, Karkamış ve metropol bir ilçenin MHP’ye geçebilme ihtimalinin yüksek görüldüğü savunulurken, daha önce partiye küsen ve kırgın olan bir çok MHP’linin yeniden partide aktif görev alması bekleniyor. 31 Mart’taki seçimleri dönüm noktası olarak gören MHP Teşkilatı son gelişmelerden dolayı mutlu. Son günlerde MHP İl ve İlçe teşkilatlarına gelen partili sayısı artarken, parti yöneticileri bu durumu ittifak görüşmelerine ve partini yükselişine bağlıyor.

BU HAFTA GÖRÜŞME YAPILACAK

Daha önce AK Parti ile MHP arasında ittifak olmayacağı açıklamasına karşın son bir hafta içerisinde durumların değiştiği ve anketlerde çıkan sonuçlar sonrası, Gaziantep'te ittifak yapılması için harekete geçildiği kulislerde konuşulmaya başlandı. Pazarlıkların yapıldığı ve bu hafta içinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Devlet Bahçeli'nin yapacağı görüşmede alınacak karar sonrası Gaziantep'in durumunun belli olacağı öğrenildi.

İLK GÖRÜŞME İLK TEKLİFLER

İki partinin Gaziantep’te yüzde 65 varan oy oranı nedeniyle, önceleri ittifaka sıcak bakılmasa da, özellikle ekonomik gelişmeler ve Gaziantep sanayisindeki yüksek işsizlik oranı iki partiyi yeniden düşünmeye sevk etti. Bu bağlamda, Ak Parti, Gaziantep’te de ittifak yapılması yönünde görüş ağır basmaya başladı. Daha önce Büyükşehir Belediye Başkan adayını Fatma Şahin olarak açıklayan Ak Parti, Cumhur ittifakı görüşmeleri kapsamında Gaziantep’i de görüşme masasına dahil etti. MHP’nin gelen teklife olumlu yaklaştığı öğrenilirken, iki parti arasında ilk teklifin yapıldığı ortaya çıktı.

MEHMET TORUN

09 Ara 2018 - 00:00 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Pusula Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Pusula Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Pusula Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Pusula Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.