Öğretmenler Cumhuriyetimizin güvencesi

CHP Gaziantep Kadın Kolları Başkanı Münevver Mine Polat, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı.

CHP Gaziantep Kadın Kolları Başkanı Münevver Mine Polat, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı.

Öğretmenlerin Cumhuriyetimizin güvencesi olduğunu belirten Polat, bugün adeta çöken eğitim sisteminin öğretmenlerimizin omuzlarına yıkıldığını söyledi. Polat, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bugün Mustafa Kemal Atatürk’e bundan tam 89 yıl önce Başöğretmen unvanı verilmesinin yıldönümü. Bugün, bir ülkenin geleceğini ellerinde tutan, bir ülkenin kalkınmasını, gelişmesini borçlu olduğu, bireye ömür boyu kullanacağı bilgiyi, sevgiyi, saygıyı öğreten öğretmenlerimizin günü.

Bu yıl öğretmenler 24 Kasım tarihini her zamankinden daha buruk bir şekilde karşılıyorlar. Bugün, 30 binden fazla öğretmen meslekten ihraç edildiği için işsizlikle boğuşuyor. Bugün, on binlerce öğretmen 24 Kasım’ı hukuksuz ihraçlar, açığa almalar nedeniyle, işsizlikle karşılıyor. Bugün öğretmenler yine 24 Kasım’ı kutlayamıyor. Ömürleri darbelerle mücadele etmekle geçmiş öğretmenlerimiz, sırf sendikalı olduğu, sendikaların aldığı eylem kararlarına katılarak demokratik haklarını kullandığı için sindiriliyor, cezai yaptırımlarla yıldırılmaya çalışılıyorlar. Laik, bilimsel ve demokratik eğitimin güvencesi öğretmenlerimizin; sözleşmeli, güvencesiz istihdamla iş güvenceleri ortadan kaldırılıyor. Bir OHAL KHK’sı ile yeniden uygulamaya konulan sözleşmeli öğretmenlik uygulamasında bile tamamen siyasi içerikli sorularla, torpille, önceden hazırlanmış listelerle yapılan mülakatlar öğretmenlere yapılan haksızlığı perçinliyor, öğretmenlerimiz hem işsizlikle hem de siyasi kayırma ile mücadele ediyor. Binlerce öğretmenimiz artık daha fazla çalışıyor ama bir yandan da büyük geçim sıkıntısı ile boğuşuyor. Ülkemizde öğretmenlerin aldığı ücretler dünyadaki meslektaşlarına oranla çok daha düşük. Öğretmenlerin yıllık çalışma saatleri daha da artmış olmasına rağmen öğretmenin maaşı her geçen gün daha da yoksulluk sınırına yaklaşıyor. Öğretmenlerimizin kadro sorunu hala daha devam ediyor, binlerce öğretmen adayı atama bekliyor. Bu yıl da, eğitim sisteminde sorunlar aynen devam ediyor. Her geçen yıl adeta kangrene dönüşen eğitim sistemindeki kaosun tüm stresi öğrenciye, tüm kaygısı velilere, tüm sorumluluğu ise öğretmenlerimizin üzerine yıkılıyor. Onlar bu korkunç sistem içerisinde çocuklarımızın geleceği, aydınlık yarınlar, laik, bilimsel eğitim için tek başına mücadele etmek zorunda bırakılıyor.

Öğretmenler Cumhuriyetimizin güvencesi. Ama bugün adeta çöken eğitim sistemi öğretmenlerimizin omuzlarına yıkılıyor. En ağır bedel öğretmenlere ödetiliyor! Her şeye rağmen, öğretmenlerimize yönelik başlatılan cadı avına, antidemokratik uygulamalara karşı bizler her zaman olduğu gibi yine dur diyeceğiz. Dün olduğu gibi bugün de öğretmenlerimizin yanında olacak; hukuktan, demokrasiden asla ayrılmadan mücadelemize devam edeceğiz. Koşullar ne olursa olsun, öğretmenlerimizin, geleceğimizin teminatı çocuklarımızı, Atatürk’ün bizlere gösterdiği aydınlık yoldan ayırmadan yetiştireceğine ve öğretmenlerimizin de hak ettiği değere kavuşacakları yarınlara olan inancımız sonsuzdur.

Bu ülkenin en büyük güvencesi, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin teminatı öğretmenlerimize her zaman minnettarız. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Başöğretmen Atatürk olmak üzere tüm öğretmenlerimizi saygı ve şükranla anıyor, tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü en içten dileklerimle kutluyorum.”

24 Kas 2017 - 00:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Pusula Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Pusula Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Pusula Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Pusula Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.