Okul Sporları toplantısı yapıldı

Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Okul Sporları ’nın açılış toplantısı gerçekleştirildi.

Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Okul Sporları ’nın açılış toplantısı gerçekleştirildi.

Şehitkâmil Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete, Şehitkâmil ve Şahinbey İlçesine bağlı Beden Eğitimi öğretmenleri ve antrenörler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete ders dışı egzersizlerin amaçlarına ulaşması konusunda öğrencileri daha etkin hale getirmek adına beden eğitimi öğretmenlerine; Öğrencilerimize temel spor bilgilerinin verilmesi, üstün yetenekli sporcuların tespit edilip yönlendirilmesi, sporun ülke tabanına yaygınlaştırılıp geliştirilmesi ve dünya genelinde başarılı sporcuların yetiştirilmesi, ders dışı egzersiz yapan okullarda yapılan spor branşına göre okullar arası turnuvalar düzenlenmesi, öğrencilerin ilgi alanlarına ve yetenek düzeylerine göre olimpik sporcu hazırlanması ve yetiştirilmesi konusunda öğretmenlerimizin etkin olarak görev almaları, egzersizlerde etkinlik alanlarını seçerken tüm öğrencilerin katılımının sağlanması, teknolojinin dezavantajlarını egzersizler ile azaltarak, öğrencilerimizi sokak kültüründen okul kültürüne geçişinin sağlanması, öğrencilerimizin ilimizde, ülke çapında ve uluslararası platformlarda branşlarına göre turnuvalara katılmalarını sağlanması konularında tavsiyelerde bulundu.

“BEDEN EĞİTİMİ ÖĞRETMENLERİNE ÇOK İŞ DÜŞÜYOR”

Yanmaz’ın ardından konuşma yapan Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir ise, “Bu yıl okullarda, kurumumuzun antrenörlerinin yapacağı yetenek taramalarında beden eğitimi öğretmenlerinin de yetenek taramasına dâhil olmasıyla daha fazla öğrenciye ulaşmayı hedefliyoruz. Öğrencilerimizin yetenekleri doğrultusunda gerekli branşlara yönlendirme de beden eğitimi öğretmenlerimize çok iş düşüyor. Spor için fikir üreten ve emek veren tüm spor insanlarıyla, büyük bir takım ve ekip halinde hareket ederek, ülkemiz sporuna hizmet edeceğiz. Amacımız sadece üst seviye sporcu yetiştirip madalya kazandırmak değildir. Ülkesine bağlı, vatanını, milletini, bayrağını seven, saygılı, milli ve manevi değerleri en üst seviyede tutan nesiller yetiştirmektir. Bu sebeple üzerimize düşeni layıkıyla yerine getirmeliyiz” diye konuştu.

22 Eki 2016 - 00:00 - Spor


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Pusula Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Pusula Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Pusula Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Pusula Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.