Oruç tutan hamileler bu habere dikkat!

Gaziantep Özel Hatem Hastanesi Kadın Doğum Uzmanı Op. Dr. Mehmet Fethi Gücer, oruç tutan hamilelere uyarılarda bulundu.

Ramazan ayında yaz sıcaklıklarının yüksek olması bazı tehlikeleri tetikliyor. Özellikle hamileler daha hassas oldukları için oruç tutarken dikkat etmeleri gereken bazı hususlar var. Gaziantep Özel Hatem Hastanesi Kadın Doğum Uzmanı Op. Dr. Mehmet Fethi Gücer, hamile kadınlara uyarılarda bulundu. Gebelik döneminin ilk 3 ayına dikkat çeken Op. Dr. Mehmet Fethi Gücer ilk üç ayda bebeğin organları geliştiği için bu dönemde oruç tutulmasının uygun olmadığını belirtti. Belli dönemler dışında gebe kadınların oruç tutmasında sakınca olmadığını söyleyen Op. Dr. Mehmet Fethi Gücer, “Bunun bazı ayrıntıları var eğer gebeliğin ilk 3 ayında değilse veya son günlerinde değilsek, tansiyon, şeker problemi gebeliğe bağlı bulantı kusma şikayetleri yoksa, bebekte gelişme geriliği bulunmuyorsa rahatlıkla oruç tutabiliriz. Gebeliğin ilk üç ayında gebelerimizin bulantı kusmaları mevcutsa oruç tutmalarını tasfiye etmiyoruz” dedi.

“GEBELİĞİN İLK ÜÇ AYINA DİKKAT ETMEK GEREKİR”

Gebeliğin bazı dönemlerinin önemli olduğuna dikkat çeken Op. Dr. Mehmet Fethi Gücer, “Özellikle gebeliğin ilk üç ayında bebeğin organlarının ilk gelişmeye başladığı dönemdir. Onun için gebe kadınların ilk üç ayda çok dikkatli olmaları lazımdır. Mümkün olduğu kadar oruç tutmalarını istemiyoruz fakat ısrarcı olurlarsa mutlaka bol sıvı tüketmeleri, sıcakta kalmamaları gerekiyor” şeklinde konuştu.

“GEBE KADINLARIN SAHUR YEMEDEN ORUÇ TUTMAMASI GEREKİYOR”

Bazı hamile kadınların sahur yemeden oruç tutma eğiliminde olduklarını vurgulayan Op. Dr. Mehmet Fethi Gücer, “Bu dönemde sahur yapmadan oruç tutmak çok sakıncalıdır. Muhakkak sahur yapmalılar ve muhakkak tok tutacak ama mideyi yormayacak gıdalar almalılar. Özellikle gebeliğin son haftalarına gelmiş hastalarımızın bu dönemde sahur yapmalarını özellikle öneriyoruz. Ve sahur da bol protein almalılar. Özellikle yumurta çorbayı öneriyoruz” diye konuştu.

24 Haz 2016 - 00:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Pusula Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Pusula Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Pusula Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Pusula Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.