Özkaplan’dan bir ilk

Özkaplan Halı Yönetim Kurulu Başkanı Zeynel Abidin Kaplan,  Domotex Halı Fuarı’nda bir ilke imza atarak, Polipropilen halıları görücüye çıkardı.

Kaplan, “Polyester Halı makinesini Türkiye'de ilk biz aldık ve kullandık. Bu makineyi aldığımızda büyük bir risk aldık. Bu iplik bütün ülkede büyük bir yankı yarattı. İnşallah 1 yıl sonra bütün dünya bu halıyı kullanmak zorunda kalacak “dedi.

Özkaplan Halı Yönetim Kurulu Başkanı Zeynel Abidin Kaplan da Domotex Halı Fuarı’nı PUSULA’ya değerlendirdi. Fuarın kendileri açısından çok verimli geçtiğini kaydeden Kaplan, yaptıkları ilklerle fuara damga vurduklarını kaydetti.

Gaziantep’te ve dünya genelinde düzenlenen bir çok fuara katılan Özkaplan Halı, Domotex Halı Fuarı’nda bir ilke imza atarak farkını ortaya koydu. Özkaplan Halı Yönetim Kurulu Başkanı Zeynel Abidin Kaplan, “ Bizim farklı ilklerimiz öncülük, inovasyon ve araştırmacı tarafımızdır. Polyester halı olarak Polipropilen halı diye özel bir halı ürettik. Baktığınız zaman bir şey anlamazsınız ama dokunulduğunda, kullanıldığında çok özel bir halı ürettildiğinin farkına varırsınız. Polyester Halı makinesini Türkiye'de ilk biz aldık ve kullandık. Bu makineyi aldığımızda büyük bir risk aldık. Bu iplik bütün ülkede büyük bir yankı yarattı. İnşallah 1 yıl sonra bütün dünya bu halıyı kullanmak zorunda kalacak. Çünkü akrilik halıda toz var. Toz olmasından ötürü evlerde küçük çocuklarda alerji yapıyor ve sağlıksız oluyor. Polipropilen halılar yapışmıyor, deforme, tozlanma gibi sorunlar olmuyor” dedi.

NEDEN İHTİYAÇ DUYULDU BU HALIYA?

Bunu fabrikamız yanmazdan önce belirli firmalarla polyester üzerine görüşmeler yapıyordum. Çünkü geleceğin halısı polyester, polyamid halı diye düşünüyorduk. Polyamid halının ham maddesi daha pahalı. Polyamid halı aslında daha da sağlıklı. Daha sonra fabrikamız yandıktan sonra kendi içimizde konuştuk. Dedik ki yatırım yapmaya yapıyoruz, yeni teknoloji üzerine yatırımlarımızı yoğunlaştıralım. Yeni teknolojiye yatırım yaparken de Van De Wiel gibi dünya markası olan bir firma ile görüştük. ilk polyester halı üreten firmada Van De Wiel'dir bu arada.

Fikrimi beyan ettikten sonra olumlu yaklaştılar ve kabul ettiler. Kabul ettikten sonra görüşmemizde fabrikamızın yandığını ve fiyatın uygun bir seviyeye çekilmesi gerektiğini belirttim. İkinci olarak da bana açık hesap vermeniz gerekir, çünkü artık bankalara giremem bankalar korkarlar benden. Sağ olsun anlayışla karşıladılar. Görüşmemizde elimizden gelenin fazlasını yapmaya hazırız diye cevap alınca bende kendilerine o zaman alacağımı belirterek, iki tane makine aldım. Birazda bizlere uygun fiyatlarda alma imkanı sağladılar. Çok şükür artık başarılıyız. 1 yıldır başarılı bir şekilde yolumuza devam ediyoruz. Şuan da en çok talep alan halı durumunda.

SADECE POLYESTER HALI MI ÜRETİYORSUNUZ?

Evet şuan da yüzde yüz polyester halı üretiyoruz. Fabrikamız yandıktan sonra, zamana ve teknolojiye ayak uydurmamız gerektiğini düşündük. Polyester makinelerin her biri 4 Milyon Euro, tam tesisi kurduğunuz zaman 10 Milyon Euro'nun üzerinde bir paraya ihtiyacınız var.

KAÇ MAKİNENİZ VAR?

Şuanda 2 tane polyester makinemiz var ama gidişat polyestere doğru gidiyor. Halıcıların neredeyse tamamı polyester halıyı tercih ediyorlar.

ALDIĞINIZ TEPKİ NE YÖNDE?

Bayilerimiz başta olmak üzere birçok yerden olumlu tepkiler alıyoruz. Şuan da akrilik halı verdiğimiz müşterilerimiz polyesteri gördükten sonra polyester sipariş vermeye başladılar. 3000-5000 metre sipariş yazmaya çalışacağız. Yani akrilik halı artık demode olacak gibi çünkü tozlanma olduğundan sağlıksız olduğunu düşünüyorum.

29 May 2016 - 00:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Pusula Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Pusula Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Pusula Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Pusula Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.