Rus anne çocuklarıyla ülkesine döndü

Rusya'nın başkenti Moskova'da yaşayan ve 9 yıl önce evlendiği Suriyeli eşinin 2 çocuğunu götürdüğü Mersin'den bir daha getirmemesi üzerine Türkiye'ye gelen anne Alla Bartels, 2 çocuğunu bulup ülkesi Rusya'ya döndü.

Rusya'dan çocuklarını aramak için Türkiye'ye gelen anne Alla Bartels, Suriye'deki iç savaşın ardından Suriye'ye giden ve 1 yıl sonra da yeniden Rusya'ya dönen eşinin ailesinin savaş nedeniyle kaçıp Mersin'e yerleştiğini ve babasının hasta olduğu için torunlarını görmek istediğini söylemesi üzerine 2 çocuğunu 1 aylığına eşine vererek Türkiye'ye gönderdi.

Eşinin 1 ay sonra tek başına dönmesi ve çocukların bir daha dönmeyeceğini söylemesi üzerine kuzeniyle birlikte Türkiye'ye çocuklarını aramaya gelen anne Bartels, eşinin daha önce kendisine ailesinin Mersin'de yaşadığını belirtmesi üzerine Mersin'deki güvenlik güçlerinden yardım istedi.

Mersin Emniyet Müdürlüğü ekipleri de biri 4, diğeri 8 yaşında olan çocukları, ailenin yaşadığı merkez Akdeniz ilçesindeki evin yakınlarında bularak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı Sevgi Evleri Çocuk Yuvası'na yerleştirdi.

Daha sonra Mersin'e gelen Anne Bartels, Mersin'de hakim karşısına çıkarak çocukların annesi olduğunu ispat edip, avukatı Mehmet Habib Ekmekçi'nin de yardımıyla çocuklarına kavuştu.

Bartels, konuyla ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, olayla ilgili ilk olarak Rusya'da polise gittiğini ancak orada kimsenin ilgilenmediğini söyledi.

Türkiye'ye geldiğinde Rusya'da görmediği ilgiyle karşılaştığını anlatan Bartels, "Ülkemde görmediğim ilgiyi gördüm. Burada yaşadıklarımı anlatınca annem ve babam telefonda çok büyük mutluluk yaşadılar. Açıkçası Türkiye'ye çekinerek geldim. Hükümetler arasında bir problem olduğunu biliyordum. Ancak Türk insanı, birinin yardıma ihtiyacı olduğunda kesinlikle yardımcı oluyor. Buraya gelirken oldukça kaygılı olan anne ve babama, Türkiye'de olağanüstü ilgi gösterildiğini söyleyince kaygıları azaldı" diye konuştu.

Avukat Mehmet Habip Ekmekçi de çocukların annelerinden ayrı kalmasından vicdanen rahatsız olduğu için yardımcı olduğunu söyledi.

Anne Bartels, 2 çocuğunu alıp ülkesi Rusya'ya döndü.

13 Şub 2016 - 00:00 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Pusula Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Pusula Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Pusula Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Pusula Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.