Sağlıkçılar iş bıraktı

Türk Sağlık-Sen yurt genelinde iş bırakma eylemi başlattı. Sağlıkçılar, mevcut ücretlerle geçinemediklerini belirterek "Hakkımızı ödeyin" dedi.

Yurt genelinde Türk Sağlık-Sen’in 81 ilde başlattığı tam gün iş bırakma eylemine Gaziantep’teki sağlık çalışanları da katıldı. Türk Sağlık-Sen Gaziantep Şube Başkanı Kemal Kazak, Sağlık Bakanı’na karşı eylem yaptıklarını ama bakanın tüm bunlara gözlerini ve kulaklarını kapattığını, hiçbir şekilde sağlık çalışanlarını görmek istemediğini söyledi.

Sağlık çalışanları ücret ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi talebiyle iş bıraktı. Türk Sağlık-Sen öncülüğünde Gaziantep’te bir araya gelen sağlıkçılar, taleplerini sıraladı. Türk Sağlık-Sen Gaziantep Şubesi üyesi Sağlık Çalışanları, sağlık çalışanlarına yönelik düzenleme yapılması için Yeşil Su Meydanında bir araya geldi. Onlarca sağlık çalışanının katıldığı eylemde konuşan Türk Sağlık-Sen Gaziantep Şube Başkanı Kemal Kazak, sağlık çalışanlarını yok sayan bir düzenlemeyi kabul etmeyeceklerini söyledi.

“SAĞLIK HİZMETLERİ VE ÇALIŞANLARI BİR BÜTÜNDÜR”

Basın açıklamasında bulunan Kazak, “Fedakar sağlık çalışanlarının tamamının ücretlerine zam yapılması için başlattığımız mücadele sürüyor. Bugün de Türkiye’nin her yerinde sesimizi yükseltmek için iş bırakıyoruz. Türk Sağlık Sen olarak beklentimiz, tüm sağlık çalışanlarını kapsayacak şekilde düzenlemenin hayata geçirilmesidir. Tepkimiz, hekimlere yönelik düzenlemeye değil, sağlık hizmetlerinin bir ekip olarak sunulduğu unutan Sağlık Bakanlığınadır.”

“TÜM SAĞLIK ÇALIŞANLARINI KAPSAMALI”

“Bu uygulama bardağı taşıran son damla olmuştur. Düzenleme sadece sağlık çalışanlarına değil, gerek üniversite hastanelerinde gerekse Aile Hekimliklerinde görev yapan hekimler de düzenlemede unutulmuşlardır. Görünüyor ki Sağlık Bakanlığı, ehliyet ve liyakatten uzak kişiler tarafından yönetilmektedir. Bizim arzumuz, tüm sağlık çalışanlarının hayat şartlarını yükseltecek bir uygulamanın hayata geçirilmesidir.”

“AYRIŞTIRMA DÜŞÜNÜLEMEZ”

Enflasyon karşısında sağlık çalışanlarının tamamının maaşları eridiğini söyleyen Kazak, “Sağlık çalışanları, geçim sıkıntısı çekmektedir. STK’ların görüşü alınmadan oldu bittiye getirilen düzenleme eksiktir. Sağlık Çalışanları unutulmamalıdır. Ayrı-gayrı olmaz, sağlık hizmetleri de sağlık çalışanları da birer bütündür. Bu nedenle ayrıştırma yapılması düşünülemez. Sağlık Bakanlığını bu düzenlemeyi tüm sağlık çalışanlarını kapsayacak şekilde bir düzenleme yapmaya davet ediyoruz” diyerek sözlerini noktaladı.

06 Ara 2021 - 00:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Pusula Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Pusula Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Pusula Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Pusula Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.