Defosuz kadro ile yola çıkıyoruz

Gelecek Partisi’nde iki ilçe başkanı belirlendi

Ahmet Davutoğlu'nun genel başkanlığında kurulan Gelecek Partisi'nin Gaziantep’te iki ilçesinde başkanlar belli oldu. Gelecek Partisi Gaziantep İl Başkanı Bekir Öztekin, Araban ve Şahibey’de ilçe başkanlarının belirlendiği açıkladı. Öztekin, “Şahinbey İlçemizde Yaşar Yapar, Araban İlçemiz de ise İsa Türk kardeşlerimizi ilçe başkanı olarak belirledik. Bu ay içinde kongrelerimizi tamamlayacağız. Önümüzdeki hafta valiliğe il yönetim listemizi sunacağız. Bizde defolu adam yok. Defosuz kadro ile yola çıkıyoruz” dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkan Başdanışmanı Abdullah Teper, Gelecek Partisi Genel Sekreteri Şenol Gürşan, Gelecek Partisi Kurucu İl Başkanı Bekir Öztekin ve parti yönetiminden oluşan heyet gazetemize ziyaret gerçekleştirdi. Ziyarette açıklamalarda bulunan İl Başkanı Bekir Öztekin, “Türkiye’de olduğu gibi Gaziantep’te de ciddi bir muhalefet sorunu var. Ak Parti’nin bu zamana kadar başarılı olmasının ana nedenlerinden birisi muhalefetin biraz zayıf oluşu. Mozaik bir yönetim oluşturuyoruz. Etnik kökene ve bölgesine bakmıyoruz. Gaziantep’in tamamını kucaklayacak ekip kuruyoruz. Yanlış yapanlara cesurca cevap vereceğiz. Yanlışları her zaman çekinmeden söyleyeceğiz. Ak Parti kendilerine suç ortağı arıyor. Defolu adam arıyorlar. Bizde defolu adam yok. Defosuz kadro ile yola çıkıyoruz. Gaziantep’te çok büyük işler yapacağız” dedi.

PUSULA’YA PLAKET TAKDİMİ

Gelecek Partisi Genel Başkan Başdanışmanı Abdullah Teper, Gelecek Partisi Genel Sekreteri Şenol Gürşan, Gelecek Partisi Kurucu İl Başkanı Bekir Öztekin, Gelecek Partisi İl Başkan Yardımcıları Engin Bozkur ile Orhan Kuyucu, İl Yönetim Kurulu Üyesi Faruk Demir’den oluşan heyet PUSULA’yı ziyaret ederek Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Mehmet Demir’e plaket takdim ettiler.

AĞUSTOS AYINDA KONGRELERİMİZİ GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ

Gelecek Partisi Kurucu İl Başkanı Bekir Öztekin,” Gaziantep’in problemlerini uzun yıllardır biliyoruz. Gaziantep’in yoksulluk, işsizlik, adaletsizlik, hukuksuzluk sorununu çözmek için elimizden gelen bütün gayreti sarf edeceğiz. Gelecek Partisi İl Başkanlığı olarak yönetimimizi kurduk. İlçelerimize gayri resmi atamalar gerçekleştirdik. Temmuz ayının sonuna kadar Gaziantep teşkilatımızı tamamlayıp Ağustos ayında kongrelerimizi gerçekleştireceğiz” dedi.

GAZİANTEP’TE MUHALEFET SORUNU VAR

Türkiye’de olduğu gibi Gaziantep’te de ciddi bir muhalefet sorunu olduğunu vurgulayan Öztekin, “Ak Parti’nin bu zamana kadar başarılı olmasının ana nedenlerinden birisi muhalefetin biraz zayıf oluşu. Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun etrafında yağcılar yok. Etrafındaki ekip yanlışa yanlış, doğruya doğru diyenler. Kadromuz çok cesur. İl ve ilçe başkanlarımız da öyle. İnşallah Gaziantep’te genel merkezimizle her zaman temas halinde olacağız. Mozaik bir yönetim oluşturuyoruz. Etnik kökene ve bölgesine bakmıyoruz. Gaziantep’in tamamını kucaklayacak ekip kuruyoruz. Yanlış yapanlara cesurca cevap vereceğiz. Yanlışları her zaman çekinmeden söyleyeceğiz. Ak Parti kendilerine suç ortağı arıyor. Defolu adam arıyorlar. Bizde defolu adam yok. Defosuz kadro ile yola çıkıyoruz. Gaziantep’te çok büyük işler yapacağız.

ÜSTÜNLERİN HUKUKUNU DEĞİL HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNÜ HAYATA GEÇİRECEĞİZ

Gaziantep’in Pandemi dönemindeki sorunlarına değinen Öztekin, “Sağlık alanındaki problemlerin üstü örtülmüş, halı altına çalınmış. Kimse şeffaf, net, açık bir şekilde durumumuzu bizlere açıklamıyor. Verilere ilişkin bilgileri vatandaş öğrenemiyor. Hastaların ilaç reçeteleri ile evlerinde tedavi olması için gönderildiği bir Gaziantep’teyiz. Suriyeli göçü, iş bulamayan gençlerimizin problemleri bizim en büyük sorunumuzdur. Hem hukukun üstünlüğünü icra edecek bir konuma getireceğiz. Üstünlerin hukukunu değil hukukun üstünlüğünü hayata geçireceğiz. Çizmeleri giydik, Anadolu’yu karış karış geziyoruz. Toplumdan korkuyu kaldıracağız, herkes 1.sınıf vatandaş olacak” ifadelerine yer verdi.

GAZİANTEP BİZİM OY DEPOMUZ OLACAK

Gelecek Partisi Genel Sekreteri Şenol Gürşan da, “ 2016 yılından beri Ak Parti içinden eleştiriler yapıyorduk belki bir şeyler düzelir diye ama baktık düzelmiyor. Hatta her geçen gün kötüye gidiyordu. Partide hiçbir şey düzelmedi. Hep kötüye gitti. Yerel seçimlere kadar eleştirmeye devam ettik baktık bir şey düzelmiyor. İstanbul seçimlerinden sonra parti kurma çalışmaları başladı. Zaten artık içerden eleştiri bir fayda getirmiyordu. Ak Parti’den istifa ettik. 153 kurucumuzla 12 Aralık 2019’da Gelecek Parti’ni kurduk. 16 genel başkan yardımcımız var. 17 de politika izleme kurulumuz var. Bizdeki 153 kurucunu yarısı daha önce aktif siyasete girmemiş isimlerden oluşuyor. Diğer yarısı da Ak Parti’den, CHP’den MHP’den ve İyi Parti’den oluşuyor. Ülkemizde şu an otoriter bir baskı var. İnsanlar yeni kurulan partiye gelmeye çekiniyor. Bugün itibariyle 63 ilde 300 ilçede teşkilatlandık. Hemen kongrelerimize başladık. İlk kongremizi Ardahan’da yaptık. Bartın, Konya, Ankara, İstanbul’da kongrelerimiz oldu. Hedefimiz 1 Eylül itibariyle Gelecek Partisi 1. Olağan Kongre’sini yapmak. İktidara yürüme yolculuğumuz başladı. amacımız seçime girme hakkını kazanmak. Bu sene itibariyle ufukta seçim gözükmüyor. Zaten buna iktidar ve ortağı ile muhalefette sıcak bakmıyor. Anketler iktidar için iyiye sinyal vermiyor. Şimdi iktidarın başka hedefi var. Halktan kopmanın bir göstergesidir bu. Seçim kanunu değişikliği yapamaya çalışıyorlar. Meclis açılınca buna görüşecekler. Bu sayede kendilerine yeniden bir iktidar yolu açmayı planlıyorlar. Tarih şunu göstermiştir. Seçim kanunu ile oynayan partileri millet sandığa gömmüştür. Artık Ak Parti’nin de kaçarı yoktur. Ak Parti sandığa gömülecek. Ak Parti’nin şu hali Anavatan Partisi’nin son haline benziyor. Kimse devlete, millete çalışmıyor. Herkes kendine çalışıyor. Bu iş sona doğru gidiyor. Gaziantep Anadolu’nun motoru konumunda. Sanayisi çok büyük. Gaziantep her parti için oy deposu sayılabilecek bir şehir. Biz Gelecek Partisi olarak Gaziantep’in tamamına talibiz. Gaziantep iktidardan çok çekti. Bizim Gelecek Partisi olarak ekonomik programız hazır. İktidarı tencere getir, tencere götürür. Adalette devrim yapacağız. Adaleti her alanda sağlayacağız. Sosyal alanların tamamında adalet sağlayacağız. Biz her zaman şeffaf olacağız. Hesap verebilir bir iktidar olacağız. Vatandaşın iktidara güveni kalmamıştır. Kimse iktidara inanmıyor artık. Ak Parti teşkilatı da yönetenlere güvenmiyor. Biz parti içinde gölge bakanlıklar kuruduk. 16 bakanlığa denk gelecek kurul kurduk ve bakanlıkları izliyoruz. Yanlışlarını belirleyip uyarıyoruz. Biz diğer muhalefet gibi eleştirip susmayacağız. Eleştireceğiz ve çözüm yolarını da sunacağız. Şu an ana medya bize yer vermiyor ama biz doğrularımızı her zaman dile getireceğiz” ifadelerini kullandı.

SORUNLARI ÇOK İYİ BİLİYORUZ

Genel Başkan Danışmanı Sanayici İşadamı Abdullah Teber ise, “Türkiye’de yaşayan inanların hepsini temsil edecek isimler var partimizde. Ben 40 yıllık sanayiciyim. Ne yapacağımızı da ne yapmamamız gerektiğini de çok iyi biliyoruz. Her toplantıda bana düşen görevleri en iyi şekilde yapmak için çabalıyorum. Ülkenin son zamanlardaki haline bakar mısınız? Bunu artık görmeyen insan kalmadı. Ankara’da oturmuş bir ekip Türkiye’yi idare ediyor. Şimdi ise sadece tek bir kişi idare ediyor” diye konuştu.

10 Tem 2020 - 00:00 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Pusula Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Pusula Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Pusula Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Pusula Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.