SON DAKİKA… Kobani olaylarında Gaziantep’te 5 kişi ölmüştü… Gaziantep’te gözaltı var mı?

Türkiye, yeni güne Kobani olayları nedeniyle halkı sokağa davet eden HDP’li tanınmış isimlerin gözaltına alınması haberiyle uyandı.

Aralarında Sırrı Süreyya Önder, Ayla Akat Aka, Ayhan Bilgen’in de bulunduğu çok sayıda isim hakkında gözaltı kararı var.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Kobani bahanesiyle 2014'te düzenlenen eylemlere ilişkin soruşturma kapsamında 7 ilde 82 kişi için gözaltı kararı verdi. Terörle mücadele ekiplerince düzenlenen eş zamanlı operasyonda 18 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında eski milletvekili ve HDP'li Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen, HDP'li RTÜK üyesi Ali Ürküt, eski HDP milletvekilleri Ayla Akat Ata, Sırrı Süreyya Önder, Altan Tan, Nazmi Gür, Emine Beyza Üstün, Emine Ayna, MYK üyesi Alp Altınörs ile mevcut ve eski HDP yöneticilerinin bulunduğu öğrenildi.

Gaziantep’te 5 kişi ölmüştü

Gaziantep'te, IŞİD'in Kobani'ye yönelik saldırılarını protesto etme bahanesiyle toplanan grup ile karşıt görüşlü kişiler arasında silahlı çatışma çıkmıştı. Birçok noktada tabanca ile tüfeklerin de kullanıldığı olaylarda 5 kişi öldü, 1'i polis 20'nin üzerinde kişi yaralanmıştı.

Türkiye genelinde Kobani olaylarında 53 kişi hayatını kaybederken, bunun 5’i Gaziantep’te gerçekleşmişti.

Bu sabah başlayan operasyonlar kapsamında, Gaziantep4te gözaltına alınan HDP’li isim olup olmadığı konusu merak ediliyor.

25 Eyl 2020 - 00:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Pusula Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Pusula Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Pusula Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Pusula Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.