Yılmazkaya'dan Sucu'ya çok sert yanıt: Uyuşturucu...

Gaziantep'te CHP İl ve ilçe örgütlerinin görevden alınmasının yankısı sürerken, parti içi tartışmalarda oldukça sertleşti.

Görevden alınan İl Başkanı Hayri Sucu, sosyal medya hesabında yayınladığı bir mesaj ile Milletvekili Bayram Yılmazkaya'yı hedef alarak, onu hadsizlikle suçladı. Bayram Yılmazkaya’da Sucu’ya cevap olarak “Partiye yeni yüzler gelsin demenin neresi yanlış? Bebek yüzlü, kirli yüzlü mü diyeceğim, yeni yüz diyeceğim tabiki. Temiz ve köklü aileler dememin ne yanlışı var? Ne demem lazım, uyuşturucu ailesinin çocuğu mu gelsin diyeceğim, ne diyeceğim?” dedi.

Görevden alınan CHP eski İl Başkanı Hayri Sucu, milletvekili Bayram Yılmazkaya'ya sosyal medya hesabından sert sözlerle yüklendi. "Sizi vekil seçtirdiğimiz için özür dileriz" diyen Sucu, Yılmazkaya’yı hadsizlikle suçlayarak, “Covid vaka sayısı gittikçe artan vekili bulunduğunuz şehrimizde hizmet etmenizi beklerdik” dedi.

Bunun üzerine CHP Gaziantep Milletvekili Dr. Bayram Yılmazkaya, yeniden yapılanma süreciyle ilgili yaptığı açıklamaların ardından, kendisine yönelik anlamsız bir infaz başlatıldığını söyledi. Sözlerinin arkasında olduğunu belirten Yılmazkaya, “Ben hiç kimseye vizyonsuz, geri eski lafı etmedim. Partiye yeni yüzler gelsin demenin neresi yanlış? Bebek yüzlü, kirli yüzlü mü diyeceğim, yeni yüz diyeceğim tabiki. Temiz ve köklü aileler dememin ne yanlışı var? Ne demem lazım, uyuşturucu ailesinin çocuğu mu gelsin diyeceğim, ne diyeceğim?” dedi.

PARTİ BİNASINA GELMEYEN CHP’Lİ ÇOK AİLE VAR

Milletvekili Bayram Yılmazkaya, İl başkanlığı görevinden alınan Hayri Sucu’nun açıklamaları üzerine Gazetemize konuştu. ‘Yeni yapılanma sürecinde davet ettiğimiz insanları tanımlamak için ne dememiz gerekiyor?’ diyen Yılmazkaya, ”Partiye birilerini davet ediyoruz, yeni yüzler demenin neresi yanlış? Bebek yüzlü, kirli yüzlü mü diyeceğim, tabiki yeni yüz diyeceğim. Temiz ve köklü aileler dememin ne yanlışı var? Gaziantep’te temiz ve köklü CHP’li çok aile var. Partiden uzak bu ailelere kavuşmamız lazım. veya Gaziantep’te bir şekilde köklü aileler var, bu ailelerin gençlerine, fertlerine kapı açmamız lazım, bunun tanımını yaparkenki anlam olarak doğrudan Türk Dil Kurumunun kitabında yazan kelimeyi kullandım. Niye öyle anormal şekilde çarpıttılar? Partime toplumda yer edinmiş, köklü ailelerin çocuklarının gelmesi gerektiğini söyledimki, biz yine bu lafların arkasındayız. Onlarda lafların kendilerine yönelik olmadığını çok iyi biliyorlar”dedi.

UYUŞTURUCU AİLESİNİN ÇOCUĞU MU GELSİN DİYECEĞİM NE DİYECEĞİM?

Olayın iç yüzünü anlamadıklarını, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun yeni bir yapılanma peşinde olduğunu ve kararın da tamamen genel başkandan çıktığını söyleyen Yılmazkaya, “Bu söylemlerin hemen hemen hepsi genel başkanın ağzından çıkmış kelimeler. Köklü aileleri, mevcut toplumda yer edinmiş insanları, CHP’ye oy verip parti binasına girmeyen insanları kazanmamız lafları benim laflarım değil. Neymiş ben temiz aile, köklü aile çocuğu gelmeli demişim. Ne demem lazım, uyuşturucu ailesinin çocuğu mu gelsin diyeceğim ne diyeceğim? ” diye konuştu.

HİÇ BİR PARTİLİ ARKADAŞIM DIŞLANMAYACAK

Kendisine yönelik anlamsız bir infaz olduğunu dile getiren Yılmazkaya şunları söyledi:“İnanın ben hiç bir arkadaşıma vizyonsuz, eski yüz filan demedim. Sadece bu partiye yeni insanların, yeni yüzlerin gelmesi gerektiğini söyledim. Ben sadece beklenti içinde olduğumuz partimize katkı sağlayacak insanların sıfat tanımlamasını tanımladım. Sıfat olarak ne diyeceğimi bilmiyorum, kirli yüz mü deseydim, bebek yüzlü mü deseydim, ne deseydim bilmiyorum? O laflardan başka terminolojide başka bir şey var mı? Ben doğru bildiğimin üzerine giden bir insanım, gitmeye de devam edeceğim. Ben bu süreçte hiçbir partili arkadışımında dışlanacağına inanmıyorum. Sadece CHP’li bazı arkadaşlarım yeni yapılanmanın hala anlamında değiller.”

PARTİYE UZAYDAN AİLE ÇAĞIRMIYORUMKİ…

Görevden almaların, Gaziantep’te partiye katkı sağlayacak ailecek CHP’li olupta parti binasına girmemiş insanları kazanmak için yapıldığını belirten Yılmazkaya şöyle konuştu:”Yeni insanlar, yeni yüzler demişim, bunun neyinden bozuluyorlar? Yeni demekle biz neymişiz ne demek? Hiç alakası yok. Yeni demek mevcut yapıya ilave yeni kişilerin gelmesi demektir, yeni demek mevcut yapıya ilave akılların gelmesi demektir. Niye bu laflardan alınıyorlar? Temiz ve köklü aileler derken, Gaziantep’te yer edinmiş, kökenleriyle, emeğiyle CHP’li olan bir sürü aile var. O ailelerin gençleri neden siyaset yapmasın? O gençleri çağırıyorum. Partiye uzaydan aile çağırmıyorum ki. Başka bir ildeki aileyi de çağırmıyorum.”

VİZYON GÜZEL BİR KELİME

Söylediği sözleri birilerinin kendi üzerlerine almasını gerçekten anlamadığını ifade eden Yılmazkaya, “Gerçekten hiçbir arkadaşıma böyle bir şeyde bulunmam. Bu benim ne ahlakı terbiyeme, ne kişisel terbiyeme yakışır. Boşu boşuna bu lafları, kendilerince beni tek bulup yontuyorlar. Ben üzüldüm, benim kelimelerim, anlamını aşmış demeyeceğim anlamı belli bir kelime. Bunları önemsemiyorum. Çünkü ben hiç bir arkadaşımı öteleyici, aşağılayacağı şekilde konuşmam. Vizyon güzel bir kelime, görgü, görüş demek, toplumda bir yere gelmiş demektir. Anlamı belli, ben hiç kimseyi kıracak bir insanda değilim. Ben burada genel merkezin vermiş olduğu kararı dillendiren insan olduğum için benim üzerime geliyorlar” şeklinde konuştu.

13 Kas 2020 - 00:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Pusula Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Pusula Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Pusula Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Pusula Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.