Tosca gururlandırdı

Sezon başından Gaziantepspor Kulübüne transfer olarak Süper Lig ile tanışan Rumen savunmacı Alin Tosca, ligin en centilmen ismi olarak kırmızı-siyahlı takımın gururu oldu.

Tosca, 34 maçta görev alan 6, her maçta 90 dakika sahada kalan 3 oyuncudan birisi olurken, 34 maçta görev alıp hiç kart görmeyen tek isim oldu. Geçen sezon yükseldiği Süper Lig'de adından söz ettirmek için yola çıkan Gaziantepspor, bu kapsamda sezon başında en son Yunanistan'ın PAOK takımında forma giyen 27 yaşındaki Rumen futbolcu Tosca ile sezon başında anlaştı.

TAKIMI SIRTLADI

Gaziantep ekibinin ilk dış transferlerinden birisi olan tecrübeli savunmacı, bu sezon takımını sırtlayan isimlerden birisi oldu. Sezon başından bu yana 34 lig maçında da ilk 11'de görev alan Alin Tosca, 3 bin 60 dakika görev aldı. Tüm maçların son düdüğüne kadar formasını sırtından çıkarmayan Tosca, bu anlamda takımının en değişmez ismi olarak dikkati çekti.

KART GÖRMEDEN SEZONU BİTİRDİ

Bu sezon gol veya asist konusunda suskun kalsa da özellikle savunmada önemli işlere imza atan Tosca, aynı zamanda takımın en centilmen ismi de olmayı başardı. Kırmızı-siyahlı oyuncuların bu sezon boyunca 80 kez sarı, 4 kez de kırmızı kart gördüğü takımda tüm maçlarda görev almasına rağmen Tosca hiç kart görmedi. Alin Tosca, Aytemiz Alanyaspor'lu Bakasetas, BtcTurk Yeni Malatyasporlu Farnolle, Çaykur Rizesporlu Melnjak, Sivassporlu Appindangoye ve Trabzonsporlu Sörloth ile ligdeki 34 maçın tamamında görev aldı. Söz konusu maçların tamamında toplam 3 bin 60 dakika süre alan oyuncular ise Tosca, Appindangoye ve Farnolle oldu. Ligin değişmez isimlerinin kart istatistiklerine bakıldığında ise Gaziantep FK'li Tosca yine ön plana çıktı. Bekasetas'ın 4 sarı, Farnolle'nin 2 sarı, Melnjak'ın 3 sarı, Appindangoye'nin 3 sarı, Sörloth'un ise 2 sarı ve 1 kırmızı kart gördüğü ligde Rumen savunmacı Tosca ise hiç kart görmedi. A.A

28 Tem 2020 - 00:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Pusula Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Pusula Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Pusula Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Pusula Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.