Vatan size minnettar

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Koordinatör Başkanı Ahmet Fikret Kileci, Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıldönümü anısına bir mesaj yayımladı.

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Koordinatör Başkanı Ahmet Fikret Kileci, Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıldönümü anısına bir mesaj yayımladı.

Kileci mesajında, sayı ve silah bakımından kat kat güçlü olan işgal kuvvetlerine karşı 11 ay boyunca büyük bir kahramanlık örneği gösteren Antep savunmasının Kurtuluş Savaşımızda müstesna bir yeri olduğunu ifade ederek, “Gazi şehrimizin düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıldönümünü büyük bir coşku ile kutlarken, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kahramanlarımızı minnet, rahmet ve şükranla anıyoruz.” dedi.

“Yüce Önder Atatürk'ün, "Ben, Anteplilerin gözlerinden nasıl öpmem ki! Onlar yalnız Antep'i değil, tüm Türkiye'yi kurtardılar" sözünü hatırlatan Kileci, “Gaziantepliler, her türlü yokluğa rağmen düşmana karşı gösterdikleri kahramanlık destanı ile tüm Anadolu'ya örnek oldular. Bağrından binlerce kahraman çıkaran Antep, ülkemizin kurtuluşunun temel direklerinden birisi olmuştur. Yurdun dört bir yanında çarpışan Anadolu kuvvetleri Antep savunmasından güç ve ilham almışlardır. Bizler, torunları olarak onlarla ne kadar öğünsek yeridir. Vatan onlara minnettardır.” dedi. Koordinatör Başkan Kileci ülkemizin günümüzde de bağımsızlığını korumak için büyük bir dikkat ve özen göstermesi gerektiğini belirterek, “Tüm dünyanın gözünü diktiği bir coğrafyadayız. Pek çok devlet bölgemizden çeşitli çıkarlar sağlama arzusunda. Bu durum bizi Kurtuluş Savaşımızda olduğu gibi teyakkuz halinde bulunmaya zorluyor. Birlik ve beraberliğimizi gözeterek zor durumlardan kazasız belasız çıkmanın yollarını aramak zorundayız.” dedi. Kileci, Atatürk’ün “Siyasi, askerî zaferler ne kadar büyük olursa olsunlar, ekonomik zaferlerle taçlandırılmazsa kazanılan zaferler kalıcı olmaz, az zamanda kaybedilir.” diyerek ülkemizin hedefini müreffeh medeniyetlerin seviyesine yükselmek olarak belirlediğine işaret edip şöyle devam etti: “Ekonomik bağımsızlığımızın korunması için var gücümüzle çalışmamız gerekmektedir. Antep’i kurtaran kahramanların torunları olarak bizler de ekonomik bağımsızlık mücadelesini aynı ruhla sürdürmeliyiz. Türkiye'nin en fazla ihracat yapan 6. kenti olarak, daha güçlü bir Türkiye için yatırım, üretim, istihdam ve ihracata devam etmeliyiz. Güzel yurdumuzun bir daha asla saldırıya uğramaması, aynı acıları yaşamaması için izlememiz gereken yol budur."

24 Ara 2018 - 00:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Pusula Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Pusula Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Pusula Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Pusula Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.