Yatırımın her türlüsü kazandırdı

TÜİK Gaziantep Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, finansal yatırım araçları reel getiri oranları Eylül ayı sonuçları değerlendirildi

TÜİK Gaziantep Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, finansal yatırım araçları reel getiri oranları Eylül ayı sonuçları değerlendirildi. Finansal yatırım araçları aylık olarak değerlendirildiğinde en yüksek getirinin borsada gerçekleştiği bildirildi.

En yüksek aylık reel getiri, yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE) ile indirgendiğinde %3,90, tüketici fiyat endeksi (TÜFE) ile indirgendiğinde ise %3,02 oranlarıyla BIST 100 endeksinde gerçekleşti.

Aylıkta borsadan sonra sırasıyla devlet iç borçlanma senetleri (DİBS), külçe altın, mevduat faizi, Amerikan Doları ve Euro yatırımcısına kazandırdı.

Üç aylık değerlendirmede yatırımcısına en yüksek reel getiri sağlayan yine devlet iç borçlanma senetleri olurken Euro yatırımcısına en çok kaybettiren yatırım aracı oldu.

Altı aylık değerlendirmeye göre ise külçe altın yatırımcısına en yüksek kazancı sağladı. Aynı dönemde borsa en çok kaybettirdi.

Yıllıkta şampiyon devlet iç borçlanma senetleri

TÜİK Gaziantep Bölge Müdürlüğü, açıklamada yıllık değerlendirmede de bulundu. Yıllık en yüksek reel getirinin devlet iç borçlanma senetlerinde (DİBS) gerçekleştiği belirtildi. Diğer taraftan Euro, yıllıkta yatırımcısına en çok kaybettiren yatırım aracı oldu. BÜLTEN

09 Eki 2019 - 00:00 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Pusula Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Pusula Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Pusula Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Pusula Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.