Yazıklar olsun

CHP Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan, TBMM Genel Kurulu’nda söz alarak üzüm üreticilerinin isyanını dile getirdi.

Gaziantepli üzüm üreticilerinin toprağı ekemediği gibi, çaresizlikten üzüm bağlarını söktüğü fotoğrafları paylaşarak “AKP’nin 18 yıllık İktidarında, çiftçinin geldiği son nokta” diye konuştu.

Milletvekili, fotoğraflarla belgelediği konuşmasında çiftçilerden gelen fotoğrafları TBMM Genel Kurulu’nda göstererek şunları söyledi: “AKP İktidarı sürekli tarım politikalarıyla övünüyor, çiftçinin yüzünü güldürdük diyor. Ancak, ithal sevdasıyla, sıfır gümrük politikasıyla övünen AK Parti iktidarı yüzünden çiftçi toprağını ekemiyor. Ekmeyi geçin, artık tarlasındaki ağaçlarını sökecek duruma geldi. Bakın bu fotoğraflar seçim bölgem Gaziantep’in Oğuzeli ilçesinde üzüm üreticiliği yapan bir üzüm üreticimizden geldi. Üzüm üreticimiz kazanamadığı gibi üstüne borçlandığı için tarlasındaki üzüm bağlarını söküyor! Oğuzeli’nde, İslahiye’de, Altınüzüm’de, Boğaziçi’nde, Yeşilyurt’ta da durum aynı. Bakın bu fotoğraflar övündüğünüz 18 yıllık İktidarınızda çiftçilerimiz ve üreticilerimizin geldiği son nokta. Takdiri vatandaşlarımıza bırakıyorum. Yazıklar olsun diyorum, başka da bir şey demiyorum.”Bülten

17 Kas 2020 - 00:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Pusula Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Pusula Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Pusula Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Pusula Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.