Hilfu’l Fudül Cemiyeti yemini ve Nebi (SAV)-

Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV) gençliğinde kendisi gibi güzel ahlak sahibi arkadaşları ile birlikte bir topluluk kurmuştu.

Hilfu’l Fudûl Cemiyeti (Erdemliler Birliği) adı verilen bu toplulukta ezilenleri, hakları çiğnenenleri, fakirleri, güçsüzleri korumak ve toplumdaki çirkin davranışlara dur demek için bir araya gelmişlerdi.

Peygamberimiz yıllar sonra bu birlikten övgüyle söz etmiştir.

Hilfu’l Fudûl Cemiyeti (Erdemliler Birliği) Yemini:

“Allah’a yemin ederiz ki hepimiz zulme uğrayanın yanında zalime karşı, zalim gasp ettiği hakkı verinceye kadar tek yumruk gibi olacağız.

Bu birlikteliğimiz denizin bir yün parçasını öğütüp yok edebileceği zamana kadar, Hira ve Sebir dağları yeryüzünde dikili durduğu müddetçe devam edip gidecektir.”

**

Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV) gençliğinde Kâbe Hakemliği de yapmıştı.

605 yılında Kureyşliler, yangın, sel ve baskınlardan zarar gören Kâbe’yi onarmak için birlikte çalıştılar.

Peygamberimiz de amcası Abbas ile birlikte Kâbe’nin onarılmasında çalıştı.

Sıra Hacerülesved taşının yerine yerleştirilmesine gelince anlaşmazlık çıktı.

Hiçbir kabile bu şerefli görevi başkasına bırakmak istemiyordu. Kureyş’in ileri gelenlerinden biri şu teklifte bulundu: “Benî Şeybe kapısından Kâbe’ye ilk giren kişinin vereceği karara uyalım.”

Kureyşliler bu teklifi benimseyip beklemeye başladılar. Bu sırada kapıdan Peygamberimizin girdiğini gördüler. “İşte el-Emin (güvenilir kişi), İşte Muhammed geldi!” diyerek sevinçlerini dile getirdiler.

Peygamberimiz henüz 35 yaşlarında idi. Bir örtü getirerek Hacerülesved taşını onun üzerine koydu. Bütün kabile reislerini çağırdı. Herkes örtünün bir ucundan tutarak taşı kaldırdı. Taş yeterli seviyeye gelince de taşı kendi elleriyle kaldırıp yerine koydu. Kabilelerin arasındaki anlaşmazlık bu şekilde güzelce çözüme kavuşmuştu.

Efendilerin efendisi yüce Allah’ın en sevgili kulu ve elçisi Yeminin yeminimiz oldu.

Bizleri efendimizin (SAV) şefaatinden mahrum bırakma Yarabbi.

Muhammed’i olarak kalmayı ve bizlere Muhammed’i ruh olmayı nasip eyle Allah’ım.

Mevlid kandili yüzü suyu hürmetine el açıp yalvaranları, kapına sığınanları boş çevirme Allah’ım.

Devletimizi, milletimizi, bayrağımızı, vatanımızı ve islam alemini her türlü şerden, beladan ve musibetlerden muhafaza eyle, muzaffer eyle Yarabbi.

Allah’ım Erdemli’ler Birliği’nin yeminine uyan, sahip çıkan ve bu uğurda canıyla, malıyla, ilim ve irfanıyla mücadele eden kullarının dualarını geri çevirme, kabul eyle.

Amin...

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Arif Kurt - Mesaj Gönder

#

göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Pusula Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Pusula Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Pusula Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Pusula Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.