15 Temmuz’da maske uyarısı

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kutlanırken, hayatını kaybedenler anıldı

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü tüm yurtta olduğu gibi Gaziantep’te de çeşitli etkinliklerle kutlandı. Gaziantep’te 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri sabah saatlerinde şehitlik ziyareti ile başladı. Şehitlikte okunan Kur’an-ı Kerim ve duanın ardından maske takmayı unutan imamı Vali Davut Gül, uyardı. Şehitlik ziyaretinde dua okuyan imamın duadan sonra maskeyi takmadığını gören Vali Gül, ‘Hocam maskemizi takalım hasta olmayalım’ diyerek uyarıda bulundu. Valinin uyarısı ile imam maskesini taktı.

İLK ZİYARET ŞEHİTLİĞE YAPILDI

15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü, Gaziantep’te sosyal mesafe kuralı da dikkate alınarak etkinliklerle kutlandı. Gaziantep’te 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü, şehitlik ziyaretleri ile başladı. Gaziantep Valisi Davut Gül ve İl protokolü hain darbe girişiminin 4. yıl dönümü kapsamında Asri Mezarlık ile Yeşilkent Mezarlığı Şehitliklerini ziyaret etti. Kur’an-ı Kerim tilaveti akabinde İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar tarafından şehitler için dua edilen ziyarette, şehit mezarlarına karanfil bırakılarak şehitlerin emaneti olan aileleri ile sohbet edildi, minnet duyguları iletildi. Daha sonra Vali Gül ile protokol üyeleri Nurdağı İlçesi’ne geçerek Sakçagözü Mahallesinde ikamet eden 15 Temmuz Şehidi Şirin Diril’in ailesini ziyaret ettiler, şehidimiz Diril’i mezarı başında andılar.

VALİNİN UYARISI İLE İMAM MASKESİNİ TAKTI

Etkinlikler kapsamında Asri Mezarlıkta bulunan şehitlikte bir araya gelen Vali Davut Gül, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hacı Ali Osman, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ile şehit aileleri, okunan Kur’an-ı Kerim ve duanın ardından şehit mezarlarına karanfiller bıraktı. Vaka sayıları artan 5 ilden biri olarak açıklanan Gaziantep’te Vali Davut Gül, her mecrada uyarılarına devam ediyor. Asri Mezarlıktaki şehitlik ziyaretinde dua okuyan imamın duadan sonra maskeyi takmadığını gören Vali Gül, ‘Hocam maskemizi takalım hasta olmayalım’ diyerek uyarıda bulundu. Valinin uyarısı ile imam maskesini taktı.

ŞAHİNBEY BELEDİYESİ 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİNİ ANMA BİSİKLET TURU DÜZENLEDİ

Şahinbey Belediyesi hain kalkışmanın yıl dönümünde 15 Temmuz ruhunu yaşatmak adına 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Bisiklet Turu düzenledi. Şahinbey Belediyesi 15 Temmuz hain kalkışmanın yıl dönümünde Türkiye’nin en büyük parkı olan Yeşilvadi Milletbahçesi’nde bisiklet severlerin katılımı ile 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Bisiklet Turu düzenledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısına ses vererek meydanlara koşan milletin, şanlı tarihine üstün bir başarı daha yazdığını belirten Başkan Mehmet Tahmazoğlu, "Ülkenin ekmeğiyle büyüyen, milletin içindeki hainlerin, ülke sevdalısı vatandaşlara şuursuzca ateş etmesi sonucu 249 şehit verdik. Şehitlerimizi, 'Sizi unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız' diyoruz. 15 Temmuz, "günü, iradeye sahip çıkma günüdür" anlayışı ile Başkomutanımız Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı ile meydanları bir an boş bırakmayan aziz milletimizin ikinci bağımsızlık savaşıdır. Şehadet şerbetini içmek üzere kararlılıkta meydanlara çıkan vatan evlatlarına Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.

NURDAĞI’NDAKİ KUTLAMA

Nurdağı ilçesinde, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında İstanbul'da şehit düşen Şirin Diril mezarı başında anıldı.

Nurdağı Sakçagözü Mahallesindeki 15 Temmuz darbe girişiminde şehit düşen Şirin Diril’in ailesini ziyaret ettikten sonra şehitliğe giden Gaziantep Valisi Davut Gül, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Nurdağı Kaymakamı Eşref Akça, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Nurdağı Belediye Başkanı Ökkeş Kavak ve diğer ilgililer, şehidin kabri başında dualar etti. Nurdağı Kaymakamı ve İslahiye Kaymakam Vekili Akça, Nurdağı'ndaki programdan sonra İslahiye Şehitliğindeki programa katıldı. İslahiye Şehitliğindeki programa Belediye Başkanı Kemal Vural ve bazı daire amirleri katıldı. Program ilçe Müftü Vekili Nurdağı Müftüsü Mehmet Emin Okuyucu’nun okuduğu kuranı kerimin ardından yapılan dua ile sona erdi. Kaymakam Akça, kendi sonunu düşünmeden, vatanı ve aziz Türk milleti için canını feda eden demokrasi şehitlerini rahmet ve minnetle andıklarını, gazilere sonsuz şükranlarımızı sunduklarını dile getirdi.

NİZİP'TE 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ ANILDI

Nizip ilçesinde, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla şehitler anıldı. Nizip İlçe Kaymakamlığı tarafından 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminde şehit olan vatandaşlar için Hatice Kübra Camisi'nde öğle namazı öncesi mevlit programı düzenlendi. Programda, 15 Temmuz şehitleri ve tüm şehitler için mevlit ve Kur'an-ı Kerim tilaveti okundu. Programın ardından İlçe Kaymakamı Kemal Şahin, Belediye Başkanı Mehmet Sarı ve protokol üyeleri Nizip Şehitliği’ni ziyaret etti.

15 Tem 2020 - 00:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Pusula Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Pusula Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Pusula Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Pusula Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.