İnternet Medyası’na Basın Kartı Geliyor….

TİMBİR SÖZCÜSÜ, İMEF GENEL BAŞKANI DR. SÜLEYMAN BASA MÜJDE VERDİ

Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen “ ‘Kültürel Değerlere ve Telif Haklarına Duyarlı İnternet Haberciliği “ projesinin ilk eğitimi Cumhurbaşkanlığı İlişim Başkan Yardımcısı Enver Başer katılımı ile gerçekleştirildi. Proje kapsamında 7 ayrı bölgede verilecek eğitimlerin ikinci Anadolu’nun yerel internet sitelerinin katılımı ile yapılırken eğitime yoğun katılım sağlandı.

Eğitimin açılış konuşmasını gerçekleştiren Dr. Süleyman Basa “ İnternet medyamız bugün etki gücü çok yüksek olmasına rağmen, maalesef haklar bakımından eksik kalmış durumdadır. Cumhurbaşkanlığı Başkan Yardımcısı Evren Başer ile yaptığımız görüşmede internet sitelerine basın kartı dahil birçok hak getiren yasanın hazırlandığı müjdesini aldık. Basın ilan kurumundan ilan almak dahil birçok düzenlemenin olduğu yasa , internet medyasına güç katacaktır. Türk İnternet Medya Birliği olarak süreci takip ettiğimizi belirtmek istiyorum “ dedi.

TÜRK İNTERNET MEDYA BİRLİĞİ KURULUYOR. İLK ADIM HABER SİTELERİNİN KAPASİTELERİNİN GÜÇLENDİRİLME EĞİTİMLERİ….

Telif Hakları Genel Müdürlüğü Kültür ve Turizm Uzmanı Dr. Barış Gözübüyük, Ankara Hacıbayramı Veli Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zakir Avşar, Ankara Hacıbayramı Veli Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Elif Emre Kaya, Bilişim Hukukçusu ve KVKK Uzmanı Av. Özge Eralp, Kültür Uzmanı Abdurrahman Aksu, İMEF Genel Başkanı ve TBMM Bilgi İşlem Müdür Yardımcısı Dr. Süleyman Basa eğitimci olarak katıldılar.

İNTERNET MEDYASINA ÜYE ÇOK SAYIDA GAZETECİ KATILIM SAĞLADI

Karadeniz bölgesindeki eğitimeTürkiye’nin dört bir yanından internet haber sitesi imtiyaz sahibi, genel yayın yönetmenleri, haber müdürleri, editörleri ve muhabirleri katıldı. İnternet haber sitesi temsilcileri eğitimde; sektörde yaşadıkları sorun ve sıkıntıları dile getirdiler. Eğitimi tamamlayan internet siteleri “ Telif Haklarına Duyarlı “ internet sitesi unvanını kazandı. BÜLTEN

19 Kas 2021 - 00:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Pusula Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Pusula Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Pusula Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Pusula Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.