Kanser Ediyorsunuz

Kanser hastaları ölüme mi terk ediliyor?

Gaziantep Üniversitesi Onkoloji Hastanesi bünyesinde yer alan ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki ilk ve tek kemik iliği nakli merkezi olma özelliğini taşıyan Pediatrik Kemik İliği Transplantosyon Merkezi 2 yıllık aranın ardından yeni hizmet vermeye başladı ama iddialara göre sorunlar hala devam ediyor. CHP Gaziantep Milletvekili Opr. Dr. Bayram Yılmazkaya, “Burada tedavi gören kanser hastalar neden Antalya, Kayseri, Malatya gibi illere gönderiliyor” sorusunu gündeme taşıdı.

5 hemşirenin görevlendirmesi yapılarak hizmet verebilecek olan bu merkezin gerekli personel ihtiyacının karşılanması adına bir çalışma yapılmasını isteyen Yılmazkaya, Şahinbey Araştırma Hastanesi Kemik İliği Nakil Merkezinin dışında bölgede sadece Malatya’da bulunan ilik merkezinin basit kısır çekişmelere mahal vermeden çözümü konusunda Sağlık Bakanlığının devreye girmesini istedi.

İDDİALAR HAKKINDA BAKANLIĞA SORU

Şahinbey Araştırma Hastanesi’nin bünyesinde olan Kemik İliği Nakil Merkezini gündeme taşıyan Yılmazkaya, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın cevaplaması için verdiği soru önergesinde; “Gaziantep’te yol parası bile bulmayan dar gelirli insanların, Şahinbey Araştırma Hastanesinin yönetiminden kaynaklı problemler yüzünden “tedavileri aksamakta ve ölüme terk edilmektedir” iddialarla ilgili bir inceleme yapacak mısınız?” diye Bakanlığa soru yöneltti.

NEDEN ÇEVRE İLLERE SEVK YAPIYOR?

CHP Gaziantep Milletvekili Opr. Dr. Bayram Yılmazkaya, Gaziantep’in en önemli sorunlarından biri olan sağlık konularıyla ilgili iddiaları gündeme getirdi. “Bölgemizin birçok sorunu var” diyen Yılmazkaya yaptığı açıklamada, “Gaziantep’in birinci önceliği olan sağlıkla ilgili sorunlara Bakanlığın acilen bir çözüm bulması gerektiğini” ifade etti. Yılmazkaya, “Şahinbey Araştırma Hastanesinin bünyesinde olan ve 2 yıl kapalı kaldıktan sonra yeniden hizmet vermeye başlayan Kemik İliği Nakil Merkezinde neler oluyor Sayın Bakan? Kanser hastaları ölüme mi terk ediliyor? Burada tedavi gören kanser hastalar neden Antalya, Kayseri, Malatya gibi illere gönderilmekte?” gibi önemli sorunlara cevap arıyor!

KONU HAKKINDA İNCELEME YAPILACAK MI?

Şahinbey Araştırma Hastanesinin bünyesinde olan Kemik İliği Nakil Merkezini gündeme taşıyan Yılmazkaya, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın cevaplaması için verdiği soru önergesinde; Gaziantep’te yol parası bile bulmayan dar gelirli insanların, Şahinbey Araştırma Hastanesinin yönetiminden kaynaklı problemler yüzünden “tedavileri aksamakta ve ölüme terk edilmektedir” iddialarla ilgili bir inceleme yapacak mısınız?” diye Bakanlığa sordu.

GAZİANTEP HALKINI NEDEN CEZALANDIRIYORSUNUZ?

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Yılmazkaya, “Türkiye'de en fazla vergiyi veren illerin başında gelen Gaziantep, en fazla üretim yapan İllerden biri. Ama Türkiye ekonomisine büyük katkılar sağlayan lokomotif ilimiz maalesef hak ettiği değeri görememektedir. Birçok sorunla boğuşan kentimiz sağlık alanında da yeterli katkıyı görememektedir. Antep halkının fedakarlığına rağmen neden cezalandırıldığını anlamış değilim..!” ifadelerini kullandı. Şahinbey Araştırma Hastanesinin bünyesinde olan Kemik İliği Nakil Merkeziyle ilgili iddiaları gündeme getiren Yılmazkaya, Şahinbey Araştırma Hastanesinin bünyesinde olan ve 2 yıl kapalı kaldıktan sonra yeniden hizmet vermeye başlayan Kemik İliği Nakil Merkezinin, hastane yönetiminin iç çekişmesi nedeniyle yeniden kapandığı ve burada tedavi gören kanser hastalarının Antalya, Kayseri, Malatya gibi illere gönderildiği iddialarını Sağlık Bakanına sordu. Hasta yakınlarının konuyla ilgili şikâyetlerini değerlendiren Yılmazkaya, Sağlık Bakanlığının konuyla ilgili gerekli girişimlerde bulunarak, zor durumda kalan hasta ve hasta yakınlarının yaşadıkları bu mağduriyetlerin çözüme kavuşturulmasını istedi.

GAZİANTEP’İN SAĞLIK SORUNLARINA ACİL ÇÖZÜM!

Yılmazkaya, Gaziantep’te yol parası bile bulmayan dar gelirli insanların, hastane yönetiminden kaynaklı problemler yüzünden “tedavileri aksamakta ve ölüme terk edilmektedir” iddialarla ilgili Bakanlığın şikayetlerle ilgili bir inceleme yapmasını istedi. 5 tane hemşirenin görevlendirmesi yapılarak hizmet verebilecek olan bu merkezin gerekli personel ihtiyacının karşılanması adına bir çalışma yapılmasını isteyen Yılmazkaya, Şahinbey Araştırma Hastanesi Kemik İliği Nakil Merkezinin dışında bölgede sadece Malatya’da bulunan ilik merkezinin basit kısır çekişmelere mahal vermeden çözümü konusunda Sağlık Bakanlığının devreye girmesini istedi.

07 Eki 2021 - 00:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Pusula Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Pusula Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Pusula Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Pusula Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.