Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, G10 Gaziantep Birliği ile buluşmasında, 2023 yılı beklentilerine dair önemli açıklamalar yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ortaya koyduğu Türkiye Yüzyılı vizyonuna en hazır kentin Gaziantep olduğunu vurgulayan Şahin, “2023 yılında Gaziantep yine ilklere imza atmaya devam edecek” dedi.
G10 Gaziantep Gazeteciler Birliği, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e ziyarette bulundu. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Şahin, yerel medyanın kentin hafızası olduğunu söyledi. Gaziantep’e yönelik proje ve çalışmalara hız verdiklerini kaydeden Şahin, Gaziantep’in Türkiye Yüzyılına en hızlı hazırlanan kent olduğunun da altını çizdi.
‘’SANAYİMİZ ÖVGÜYÜ HAK EDİYOR!’’
Gaziantep’in sanayisi, ihracatı ve ekonomisi ile Türkiye ekonomisine büyük katkılar sağladığını kaydeden Şahin, “Bu kentin sanayicileri büyük övgüyü hak ediyor. Gazi şehrin sanayicileri yaptıkları üretim, istihdam ve ihracatla ülkemize çok büyük katkı sağlıyor. Bu noktada ellerini değil gövdelerini taşın altına koyuyorlar. Bilgi ekonomisi çok önemli. Bunu fonlamamız lazım. Yaptığımız çalışmalarla Türkiye yüzyılına en hazır şehiriz.’’
‘’İLKLERE İMZA ATTIK’’
Siyaset yaşamı boyunca ilklere imza attığını söyleyen Şahin, ‘’ 20 yıldan beri alandayım. Şehrin seçilmiş ilk kadın milletvekiliyim, ilk bakanıyım ve şehrin seçilmiş ilk büyükşehir belediye başkanıyım. Büyük bir sorumluluk. Ailem ve eşim bana ilk milletvekili seçildiğim günden bugüne bana destek verdi. Başarının temelinde güçlü aile desteğinin yattığına inanıyorum.’’
‘’ÇİFTÇİ RAHAT EDERSE ŞEHİR RAHAT EDİYOR’’
Gaziantep’in sanayi kenti olmasının yanı sıra bir tarım kenti olduğunu söyleyen Şahin, çiftçilere yönelik hayata geçirilen Çiftçi Kart Uygulaması ve mazot desteğine ilişkin açıklamalarda bulundu. Gaziantep’te ÇKS’ya kayıtlı 33 bin 180 çiftçi bulunduğunu söyleyen Şahin, ‘’ Son günlerde kentimiz güzel yağış alıyor. Çiftçilerimizin şu günler ekim zamanı. Çiftçimizin cebinin rahatlaması gerekiyor. Burada döngüsel bir sistem var. Çiftçi rahat ederse esnaf rahat ediyor. Esnaf rahat ederse de aile, ilçe ve şehir rahat ediyor. Şehir ekonomisi çiftçiden yani topraktan başlıyor. Tabi ki zor dönemde bizim maliyetleri aşağı çekmemiz lazım. Çiftçilere yardımcı olmamız lazım. En büyük giderlerden bir tanesi elektrik gideriydi. Bazı bölgelerimizde güneş enerjisi takviyesi yaparak maliyetleri düşürüyoruz. Sulamalar en büyük talepti; sulama kanallarını yeniden yapıyoruz. Bunun yanı sıra mazot desteği talebi vardı. Bu desteği de hayata geçirdiğimiz çiftçi kart uygulamasıyla Büyükşehir Bilişim AŞ. kendi yazılımını yaparak çiftçi kartı devreye koydu.”
ÇİFTÇİ KART MEMNUNİYETİ
Çiftçilere mazot desteği sunduklarını kaydeden Şahin, “Bu mazot desteğiyle birlikte çiftçilerimiz mali açıdan rahatlamış oluyor. Daha kolay bir şekilde çiftçi toprağı tarımla buluşturuyor. Tabi bu uzun vadede bakıldığında gıda enflasyonu için çok önemli. Mutfağın rahatlaması için çok önemli. Ne kadar çok üretirsek o kadar rahata kavuşmuş olacağız. Diğer yandan bu kart aynı zamanda ürün indirimleri de sağlıyor. Anlaştığımız yerel marketlerden çiftçilerimiz, yıl boyunca yüzde 5 indirim elde ediyor. Dolayısıyla çiftçi kartı tek bir mazot desteği olarak değil de birçok indirim ve avantajı içerisinde barındıran bir kart olarak görmeliyiz. Büyük bir memnuniyet var. Bu dualar da bizim işimizi kolaylaştırıyor” diye konuştu.
Ziyaret karşılıklı görüş alışverişlerinin ardından sona erdi.
Yorum yazarak Gaziantep Pusula Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Pusula Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Pusula Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Pusula Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.
Şimdi oturum açın, her yorumda isim ve e.posta yazma zahmetinden kurtulun. Oturum açmak için bir hesabınız yoksa, oluşturmak için buraya tıklayın.
Yorum yazarak Gaziantep Pusula Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Pusula Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Pusula Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Pusula Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.